4. LISTOPADA 2012. 20:05h

Hrabri telefon slavi svoj 15. rođendan

Telefon

Foto

Život
0

Tekst

Hrabri telefon proslavit će u nedjelju 7. listopada u Arena Centru svoj 15. rođendan, te poziva djecu i roditelje da mu se pridruže na proslavi i kreativnim radionicama.

U okviru obilježavanja 15 godina rada Hrabri telefon je u partnerstvu s Agencijom za odgoj i obrazovanje organizirao projekt nacionalnog opsega „Ja i moje potrebe“ u koji se uključilo 40-ak hrvatskih osnovnih
škola. Škole su s djecom provele jedinstvene radionice o dječjim potrebama kako bi saznali što djeca uistinu trebaju i kako bi dobivene informacije koristili u osmišljavanju budućih programa i akcija. Tako će radovi oko 1500 djece iz cijele Hrvatske, kao rezultat projekta, biti prezentirani na velikom platnu na proslavi 15. rođendana Hrabrog telefona.

Podsjetimo Hrabri je telefon u 15 godina rada odgovorio na više od 120 tisuća poziva djece, roditelja i stručnjaka, a proveo je grupni preventivni rad s više od 2.300 djece, a u rad je uključeno oko 700 volontera i stručnih suradnika, koji izravno rade s djecom i roditeljima, te organiziraju edukativne akcije ali i supervizije.

- Ujedno, Hrabri telefon je aktivan na znanstveno-istraživačkom području, u demokratizaciji i razvoju civilnoga društva te širenju mreže socijalnih usluga u lokalnim zajednicama i cijeloj Hrvatskoj - zaključuju u Hrabrom telefonu.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!