9. KOLOVOZA 2012. 22:56h

Google mora platiti 22,5 milijuna dolara zbog povrede privatnosti

Foto

Život
0

Tekst

Google Inc ─çe platiti 22,5 milijuna dolara zbog povrede postavke privatnosti potro┬Üa─Źa koji su koristili Appleov pretra┬×iva─Ź Safari, priop─çila je u ─Źetvrtak ameri─Źka Savezna trgovinska komisija (FTC).

Ovaj slu─Źaj je FTC istra┬×ivao od velja─Źe ove godine, a se odnosi na Safari tra┬×ilicu za OS X i iOS platforme.

Radi se o najve─çoj kazni ikada koju je FTC izrekao jednoj kompaniji, prenosi The Wall Street Journal. Prema navodima FTC-a, Google je koristio kompjutorski kod poznat kao "cookies" kako bi prevario Safari tra┬×ilicu na iPhoneima i iPadima jer je Google htio pratiti korisnike koji su blokirali pra─çenje na internetu.

Internetski divovi poput Googlea i Facebooka na┬Üli su se u nebranom gro┬×─Ĺu zbog povreda privatnosti, poput tajnog pra─çenja lokacija korisnika i prodaje osobnih podataka ogla┬Üiva─Źima bez znanja korisnika. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!