PERNATA ROMANSA

13. VELJAŔE 2009. 14:41h

FOTO: Zaljubljene papige Inca i George

Tekst

Zaljubljene pti─Źice dijele kavez i ─Źitavo su vrijeme zajedno, a u zoolo┬Ükom vrtu u kojem stanuju predstavljaju pravu atrakciju.

Papigice George i Inca zaljubljeno ─çe do─Źekati Valentinovo. On ima osamnaest, a ona sedamnaest godina, a zaposlenici zoolo┬Ükog vrta Whipsnade u Velikoj Britaniji tvrde kako su nerazdvojni otkako su se upoznali, javlja Bedford Today.

Zaljubljene pti─Źice dijele kavez i ─Źitavo su vrijeme zajedno, a u zoolo┬Ükom vrtu u kojem stanuju predstavljaju pravu atrakciju.

Rebecca Feenan koja radi kao ─Źuvarica ptica u ZOO-u tvrdi kako u svijetu papiga do┬×ivotna monogamija nije rijetkost. Uz malo ljudske pomo─çi, George je Inci u vrijeme i┬Ü─Źekivanja Valentinova darovao crvenu ru┬×u kako bi joj pokazao kako njihova ljubav jo┬Ü uvijek cvate.

Biolozi tvrde da su papige izrazito inteligentne ┬×ivotinje koje su po svojoj psiholo┬Ükoj prirodi sklone do┬×ivotnom vezanju za partnera. Pogledajte fotogaleriju Zaljubljene papige Inca i George.

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!