VRHUNSKA SPRETNOST

6. SIJEèNJA 2009. 12:44h

FOTO: Vatrogasne akrobacije na ljestvama bambusa

Tekst

U Tokiju se u vrijeme početka nove godine tradicionalno održava parada vatrogasaca i manifestacija njihovih akrobacija na visokim ljestvama.

članovi udruge vatrogasaca Edo u Japanu prezentirali su svoje vještine balansiranja na ljestvama napravljenima od bambusa.

Reuters-.--.-
Photo javno100  
Ta se manifestacija u Tokiju održava tradicionalno u vrijeme početka nove godine. Njen je cilj promovirati prevenciju požara i prirodnih katastrofa.

Osim vatrogasaca na njoj svoje umijeće predstavljaju svi koji se bave raznim tehnikama spašavanja ljudi i imovine.

Ipak, najveći su hit vatrogasci koji su vrsni akrobati na ljestvama od bambusa, a možete ih vidjeti u fotogaleriji Vatrogasne akrobacije na ljestvama od bambusa.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, proèelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaèelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuèilišna profesorica, èlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebaèkog holdinga èinila se kao idealna osoba za tu politièku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem prièa o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, èija je èlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!