PARI┬ŐKI TJEDAN MODE

11. O×UJKA 2009. 22:59h

FOTO: Uske haljine Givenchyja i d┬×ungla M. Arore

Tekst

Arora je u Paris prenio amazonsku pra┬Üumu i afri─Źku d┬×unglu, a isticanje bokova i gola ramena plijenili su poglede okupljenih na Givenchyju.

Poznati indijski dizajner Manish Arora pretvorio je betonsku gara┬×u u fantasti─Źnu d┬×unglu nastanjenu egzoti─Źnim hibridima, pticama, insektima i ostalim ┬×ivotinjama iz ma┬Üte na ovogodi┬Ünjem prêt-à-porteru u Parizu.

Posljednja haljina bila je prekrivena ru─Źno obojanim svilenim orhidejama koje su se otvarale i zatvarale uz pomo─ç skrivenih baterija unutar haljine.

Arorina plodna ma┬Üta iscrtala je amazonsku pra┬Üumu i biljke iz afri─Źkih d┬×ungli. Tako je kreirao printeve ru┬×i─Źastih ┬×irafa, lete─çe delfine i egzoti─Źne insekte. Printevi su se na┬Üli na kaputima, suknjama i tunikama koje su po sebi imale nanizane perle i razne vezove.

Modeli su imali crveno i bijelo obojena lica dizajnirana da izgledaju kao kabuki. Kosa je bila smotana u spirale i pun─Ĺe, ┬Üto je odje─çi davalo jo┬Ü bizarniji izgled.

'Gusjenice' su bile u uskoj obojenoj svili, 'jelena' je predstavljala zlatno-crvena tunika, a bilo je i drugih '┬×ivotinja' poput paunova, tigrova, leptira i hobotnica. Torbice su bile u obliku gorila i lavova.

FOTO: Pariz: Manish Arora jesen/zima 2009./10.

Reuters-.--.-Riccardo Tisci za Givenchy na pariškom Tjednu mode. Kolekcija jesen/zima 2009./10.
Riccardo Tisci za Givenchy na pariškom Tjednu mode. Kolekcija jesen/zima 2009./10.
Photo javno100  
Crna i beskompromisna kolekcija Givenchyja

Givenchyeva vizija sljede─çe jeseni i zime crna je i beskompromisna. Uglavnom se zasniva na uskim haljinama uz tijelo du┬×ine do koljena ili gle┬×njeva, sa dugim rukavima i savijenom tkaninom koja se spu┬Üta dijagonalno preko prsa. Asimetri─Źne ko┬Üulje, isticanje bokova, duga─Źki ┬Üalovi i gola ramena plijenili su poglede okupljenih.

Krzno, perje u crnoj i plavoj boji kori┬Üteni su kako bi poja─Źali dojam, ba┬Ü kao i crni til navu─Źen preko satenskih grudnjaka i napuhnute suknje. 

Pastelne boje prekinule su paradu crne sa blijedo rozom, mu┬Ükobanjastim hla─Źama i nojevim perjem. Plavi jastu─Źi─çi na ramenima namjerno su vidljivo umetnuti ispod krem haljine spu┬Ütena struka. Tu kreaciju je nosila jedna od najtanjih modela vi─Ĺenih na ovogodi┬Ünjem pari┬Ükom tjednu mode.

Elaboracija ve─Źenje odje─çe bila je sa srebrnom haljinom sa ┬Üi┬Ümi┬Ü rukavima i bodijima.

FOTO: Pariz: Riccardo Tisci za Givenchy

 

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!