PARIŠKI TJEDAN MODE

11. OžUJKA 2009. 22:59h

FOTO: Uske haljine Givenchyja i džungla M. Arore

Tekst

Arora je u Paris prenio amazonsku prašumu i afričku džunglu, a isticanje bokova i gola ramena plijenili su poglede okupljenih na Givenchyju.

Poznati indijski dizajner Manish Arora pretvorio je betonsku garažu u fantastičnu džunglu nastanjenu egzotičnim hibridima, pticama, insektima i ostalim životinjama iz mašte na ovogodišnjem prêt-à-porteru u Parizu.

Posljednja haljina bila je prekrivena ručno obojanim svilenim orhidejama koje su se otvarale i zatvarale uz pomoć skrivenih baterija unutar haljine.

Arorina plodna mašta iscrtala je amazonsku prašumu i biljke iz afričkih džungli. Tako je kreirao printeve ružičastih žirafa, leteće delfine i egzotične insekte. Printevi su se našli na kaputima, suknjama i tunikama koje su po sebi imale nanizane perle i razne vezove.

Modeli su imali crveno i bijelo obojena lica dizajnirana da izgledaju kao kabuki. Kosa je bila smotana u spirale i punđe, što je odjeći davalo još bizarniji izgled.

'Gusjenice' su bile u uskoj obojenoj svili, 'jelena' je predstavljala zlatno-crvena tunika, a bilo je i drugih 'životinja' poput paunova, tigrova, leptira i hobotnica. Torbice su bile u obliku gorila i lavova.

FOTO: Pariz: Manish Arora jesen/zima 2009./10.

Reuters-.--.-Riccardo Tisci za Givenchy na pariškom Tjednu mode. Kolekcija jesen/zima 2009./10.
Riccardo Tisci za Givenchy na pariškom Tjednu mode. Kolekcija jesen/zima 2009./10.
Photo javno100  
Crna i beskompromisna kolekcija Givenchyja

Givenchyeva vizija sljedeće jeseni i zime crna je i beskompromisna. Uglavnom se zasniva na uskim haljinama uz tijelo dužine do koljena ili gležnjeva, sa dugim rukavima i savijenom tkaninom koja se spušta dijagonalno preko prsa. Asimetrične košulje, isticanje bokova, dugački šalovi i gola ramena plijenili su poglede okupljenih.

Krzno, perje u crnoj i plavoj boji korišteni su kako bi pojačali dojam, baš kao i crni til navučen preko satenskih grudnjaka i napuhnute suknje. 

Pastelne boje prekinule su paradu crne sa blijedo rozom, muškobanjastim hlačama i nojevim perjem. Plavi jastučići na ramenima namjerno su vidljivo umetnuti ispod krem haljine spuštena struka. Tu kreaciju je nosila jedna od najtanjih modela viđenih na ovogodišnjem pariškom tjednu mode.

Elaboracija večenje odjeće bila je sa srebrnom haljinom sa šišmiš rukavima i bodijima.

FOTO: Pariz: Riccardo Tisci za Givenchy

 

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!