20. LIPNJA 2015. 13:53h

FOTO: U PUBLICI I HELENA ŠOPAR Revija vjenčanica inspiriranih paškom čipkom

Foto

Revija vjenčani ...
0

Tekst

Drugog dana 6. Me?unarodnog festivala čipke u pagu, ljepotu i posebnost 'Paške dote' posjetiteljima je dočarana kroz reviju vjenčanica modne kuće Hippy Garden s motivima paške čipke, koje su osmišljene i dizajnirane posebno za ovu prigodu.
 
Posebna gošća revije bila je svjetski poznata manekenka Helena Šopar, porijeklom upravo s otoka Paga. "Veliko mi je zadovoljstvo što sam mogla doći na ovogodišnji Me?unarodni festival čipke u Pagu. Sretna sam što mogu podržati promociju ove vrijedne kulturne baštine mog rodnog otoka. Zbog posla puno putujem, skoro po cijelom svijetu, ali osjećam da samo jednom mjestu uistinu pripadam – otoku Pagu", rekla je Šopar.
 
Reviji vjenčanica prisustvovali su gradonačelnik Grada Paga Željko Maržić sa suprugom i ostalim dužnosnicima te poznati ljubitelji mode i paške čipke operni pjevač Ronald Braus, zadarska dizajnerica nakita Marija Ivandić, pijanist Lovro Pogorelić sa suprugom NInom, te predstavnici kulturnog i javnog života otoka Paga i Zadarske županije.
 
Festival završava u subotu 20. lipnja, tradicionalnim programom „Stara paška ulica“ kojim će se prikazati život u Gradu Pagu do sredine 20. stoljeća. Posjetiteljima stare gradske jezgre prikazat će se šivanje čipke, pranje i sušenje rublja, priprema hrane itd.

Vie pogledajte u fotogaleriji Revija vjenčanica dočarala ljepotu paške čipke

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!