30. KOLOVOZA 2012. 21:56h

FOTO: ┬Őkola golfa i Rotary Humanitarni Golf Turnir

Albin Jurkovi─ç

Foto

12
0

Tekst

Rotary klub Zagreb Zrinjevac pro┬Üloga su vikenda organizirali  ┬äRotary Humanitarni Golf Turnir┬ô u sklopu kojega je odr┬×ana i ┬Ükola golfa, a sva sredstva prikupljena na turniru donirana su Zakladi ┬ôDr. Viktor Ru┬×i─ç┬ö u Rijeci. Rotary klub Zagreb Zrinjevac osnovan je prije dvije godine te broji 26 ─Źlanova. Cilj im je da svojim projektima i djelovanjem pomognu mladim ljudima. Objavljujemo razgovor s Albinom Jurkovi─çem, ─Źlanom RK Zagreb Zrinjevac, u kojem govori o udruzi i odr┬×anom golf turniru.

Predstavite nam vašu Rotary udrugu?
Rotary Klub Zagreb Zrinjevac je osnovan prije 2 godine te se usmjerio pomaganjem mladih. Rotary Klub Zagreb Zrinjevac, jedan od najmla─Ĺih (a po prosjeku godina ─Źlanova i najmla─Ĺi) od ukupno 46 Rotary klubova u hrvatskom Rotary distriktu 1913.

Kako ste došli na ideju organiziranja Golf turnira?
┬äRotary Humanitarni Golf Turnir┬ô zami┬Üljen je kao za─Źetak tradicije odr┬×avanja humanitarnih golf turnira u organizaciji Rotary Kluba Zagreb Zrinjevac, u cilju poticanja izvrsnosti me─Ĺu mladim ljudima slabijeg imovinskog stanja. Sukladno tome, sredstva prikupljena na turniru, kao i okviru popratnih aktivnosti, bit ─çe donirana Zakladi ┬ôDr. Viktor Ru┬×i─ç┬ö u Rijeci, ─Źija je svrha pru┬×anje materijalne pomo─çi mladim ljudima u cilju njihova uzdr┬×avanja, ┬Ükolovanja i poticanja njihovih izvanserijskih talenata.

Koliko ste zadovoljni odazivom golfera  i uzvanika na navedeni turnir?
Zadovoljni smo odazivom gostiju i golfera, sa obzirom da je originalno turnir planiran za 14.4.2012 kada smo zbog vremenskih uvjeta morali odgoditi turnir na 26.8. Golf palice ukrstio je 41 natjecatelj, natje─Źu─çi se za mnogobrojne vrijedne nagrade. U okviru ovog humanitarnog doga─Ĺanja tako─Ĺer je odr┬×ana i mala ┬Ükola golfa te turnir u puttingu, u kojem je sudjelovalo 18 polaznika.

Koji su daljnji planovi Vaše udruge?
Humanitarnom  djelovanjem u smjeru mladih, njihovom razvijanju i omogu─çivanju da ostvare rezultate koji opravdavaju njihovi dosada┬Ünji rezultati. Tako─Ĺer i pomo─ç mladima koji su ┬äzastranili┬ô sa odlukama na po─Źetku ┬×ivota, osiguravaju─çi da postanu samosvjesni i priklju─Źe se zajednici kao odgovorni donosioci odluka o svojoj budu─çnosti. Tu se posebno isti─Źe kao primjer na┬Ü rad sa Odgojnim Zavodom u Turopolju.

Za kraj, igrate li vi golf  i ┬Üto mislite o tom sportu?
Zainteresirao sam se za golf u Sloveniji na jednom od najljep┬Üih terena u regiji na Bledu. Naravno pozvao me je prijatelj ┬Üpanjolac gdje je golf poprili─Źno popularan. Na┬×alost u Hrvatskoj mogu zaklju─Źiti da je neopravdano stigmatiziran, ┬Üto ko─Źi njegov razvoj. Neprirodno je gledaju─çi zemlje u okru┬×enju da zemlja sa tako izra┬×enim naglaskom na turizam u svojoj ponudi nema vi┬Üe golf terena. Istra je na dobrom putu, no i ostatak hrvatske bi se trebao otvoriti prema tom potencijalu.

ViÜe pogledajte u fotogalerijama:
Golf turnir Rotary
┬Őkola golfa

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!