30. KOLOVOZA 2012. 21:56h

FOTO: Škola golfa i Rotary Humanitarni Golf Turnir

Albin Jurković

Foto

12
0

Tekst

Rotary klub Zagreb Zrinjevac prošloga su vikenda organizirali  „Rotary Humanitarni Golf Turnir“ u sklopu kojega je održana i škola golfa, a sva sredstva prikupljena na turniru donirana su Zakladi “Dr. Viktor Ružić” u Rijeci. Rotary klub Zagreb Zrinjevac osnovan je prije dvije godine te broji 26 članova. Cilj im je da svojim projektima i djelovanjem pomognu mladim ljudima. Objavljujemo razgovor s Albinom Jurkovićem, članom RK Zagreb Zrinjevac, u kojem govori o udruzi i održanom golf turniru.

Predstavite nam vašu Rotary udrugu?
Rotary Klub Zagreb Zrinjevac je osnovan prije 2 godine te se usmjerio pomaganjem mladih. Rotary Klub Zagreb Zrinjevac, jedan od najmlađih (a po prosjeku godina članova i najmlađi) od ukupno 46 Rotary klubova u hrvatskom Rotary distriktu 1913.

Kako ste došli na ideju organiziranja Golf turnira?
„Rotary Humanitarni Golf Turnir“ zamišljen je kao začetak tradicije održavanja humanitarnih golf turnira u organizaciji Rotary Kluba Zagreb Zrinjevac, u cilju poticanja izvrsnosti među mladim ljudima slabijeg imovinskog stanja. Sukladno tome, sredstva prikupljena na turniru, kao i okviru popratnih aktivnosti, bit će donirana Zakladi “Dr. Viktor Ružić” u Rijeci, čija je svrha pružanje materijalne pomoći mladim ljudima u cilju njihova uzdržavanja, školovanja i poticanja njihovih izvanserijskih talenata.

Koliko ste zadovoljni odazivom golfera  i uzvanika na navedeni turnir?
Zadovoljni smo odazivom gostiju i golfera, sa obzirom da je originalno turnir planiran za 14.4.2012 kada smo zbog vremenskih uvjeta morali odgoditi turnir na 26.8. Golf palice ukrstio je 41 natjecatelj, natječući se za mnogobrojne vrijedne nagrade. U okviru ovog humanitarnog događanja također je održana i mala škola golfa te turnir u puttingu, u kojem je sudjelovalo 18 polaznika.

Koji su daljnji planovi Vaše udruge?
Humanitarnom  djelovanjem u smjeru mladih, njihovom razvijanju i omogućivanju da ostvare rezultate koji opravdavaju njihovi dosadašnji rezultati. Također i pomoć mladima koji su „zastranili“ sa odlukama na početku života, osiguravajući da postanu samosvjesni i priključe se zajednici kao odgovorni donosioci odluka o svojoj budućnosti. Tu se posebno ističe kao primjer naš rad sa Odgojnim Zavodom u Turopolju.

Za kraj, igrate li vi golf  i što mislite o tom sportu?
Zainteresirao sam se za golf u Sloveniji na jednom od najljepših terena u regiji na Bledu. Naravno pozvao me je prijatelj španjolac gdje je golf poprilično popularan. Nažalost u Hrvatskoj mogu zaključiti da je neopravdano stigmatiziran, što koči njegov razvoj. Neprirodno je gledajući zemlje u okruženju da zemlja sa tako izraženim naglaskom na turizam u svojoj ponudi nema više golf terena. Istra je na dobrom putu, no i ostatak hrvatske bi se trebao otvoriti prema tom potencijalu.

Više pogledajte u fotogalerijama:
Golf turnir Rotary
Škola golfa

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!