MANEKENSKA KARIJERA

1. LIPNJA 2008. 22:33h

FOTO: Prvi hrvatski Top model je Sabina Behlić

Foto

...
0

Tekst

Pobjednica Sabina potpisat će jednogodišnji ugovor s modnom agencijom Major International, a osvanut će i na naslovnici časopisa Joy.

Laskavu titulu Hrvatski top model ponijela je Sabina Behlić, te će potpisati jednogodišnji ugovor s modnom agencijom Major International, a osvojila je i naslovnicu časopisa Joy, pet dana posjeta New Yorku koje poklanja Maybelline te dvotjedni tečaj engleskog jezika u Londonu. Na

Siniša Bužan-.--.-
Photo Siniša Bužan  
njoj je sada da pokaže i opravda titulu koju joj je žiri dodijelio, te iskoristi sjajnu priliku koja joj se pruža. U zanimljivom završnom dvoboju prva do najbolje proglašena je Valentina Dropulić.

Ovaj show rađen je po američkom showu, licenci America's Next Top Model kojem je vlasnik licence CBS Paramount Television, u Hrvatskoj je nastao u koprodukciji Constantin Entertainmenta i RTL-a. U ''američkom originalu'' emisiju je vodila Tyra Banks, supermodel, dok je u našoj domaćoj inačici tu ulogu preuzela Tatjana Jurić.

Nakon dugih i mukotrpnih preliminarnih castinga kroz koje je prošla nevjerojatna brojka od 4 000 djevojaka, u serijal od 13 završnih emisija ušlo je 15 djevojaka. Tih 15 veličanstvenih izabrao je žiri u sastavu: Tatjana Jurić, Damir Hoyka, Borut Mihalić i Boris Bašić, a žiri je izabran od strane produkcije zbog svoje stručnosti u području modnog svijeta.

Valentina dobila hrvatsko-engleski rječnik

Cijeli show zamišljen je tako da djevojke kroz zadatke upoznaju kakav je posao modela, a da žiri izabere onu koja je najpogodnija za posao modela. Percepcija tog posla u javnosti sigurno se promijenila pod utjecajem ove emisije. Zadaci koji su stavljani pred djevojke nisu bili nimalo lagani, te su prikazivali ubitačan tempo posla modela, što se sigurno ''kosi'' s mnogim predrasudama koje kruže o poslu u kojem se djevojke samo ''šeću po modnoj pisti''. Jaka konkurencija vjerno je dočarala i svijet koji čeka djevojke koje se odluče nastaviti baviti manekenskim poslom.

Modni izazovi koje su pred njih stavljani uključivali su razne revije, fotografiranje i druge poslove koje obavljaju modeli, a cure su, tijekom 13 emisija, posjetile Pariz, Beč, Munchen i Milano. Snimile su i spot s grupom Lollobrigida, a i odgovarali su na teška novinarska pitanja. Tijekom serijala izgubili su i svoju privatnost te su ih proganjali paparazzi. U kući u kojoj su živjele kandidatkinje showa događale su se mnoge svađe, stvarali su se klanovi, te su neke cure pustile i suze. No, i to je dio posla u koji su se djevojke željele upustiti.

Siniša Bužan-.--.-
Photo Siniša Bužan  
Jedna po jedna ispadale su. Neke svojom voljom, a neke procjenom žirija da više ne trebaju sudjelovati u emisiji. Do zadnje stigle su tri najupornije kandidatkinje. Tri finalistice bile su: 22-godišnja Marina Jerković, 16-godišnja Valentina Dropulić i 19-godišnja Sabina Behlić (rođ. 30. rujna 1988.) koje su na početku finala bile vrlo samouvjerene, te se po njihovom stavu vidjelo da su stručnjaci emisije uspješno obavili  svoju zadaću i dobro ih pripremili za posao koji ih čeka.

Žiri je u posljednjoj emisiji finalisticama podijelio poklone. Marina je dobila glazbeni CD, Valentina je zbog svojih problema s engleskim jezikom dobila engleski rječnik, dok je Sabina dobila svoj piercing natrag.

Djevojke su u finalu triput izašle na improviziranu modnu pistu. U prvom izlasku nosile su badiće, u drugom večernje haljine, a u trećem su sve sudionice ''Top modela'' nosile haljine.

Žiri tijekom cijele večeri hvalio tri finalistice

Žiri je za prvi izlazak u badićima imao samo riječi hvale. Istaknuli su Marinin samouvjereni hod, pohvalili su Valentinu rekavši da je najviše napredovala od početka emisije, dok je Sabina ''tradicionalno'' dobro odradila taj prvi izlazak.

U drugom izlasku djevojke su bile u besprijekornim večernjim haljinama u kojima su pokazale svu svoju eleganciju i dar za modni posao.

Za posljednju emisiju djevojke su morale izabrati i kako žele biti fotografirane, te je za tu prigodu Valentina izabrala look žene-mačke s dosta kože i maskom preko lica koja je otkrivala samo oči i usta djevojke, a u rukama je imala bič. Žiri je pohvalio fotku, osim zamjerke da je trebala lice, zbog njezine ljepote, ostaviti vidljivim.

Sabina je za potrebe fotografiranja izabrala ulogu seksi slikarice s bijelom kutom i crvenim grudnjakom. Fotografija je, po mišljenju žirija, ispala sjajno. Sabina slikarica bila je puni pogodak.

Marina je izabrala ulogu djevojke iz šume u crnoj haljini s korzetom i izuzetno komornom

Siniša Bužan-.--.-
Photo Siniša Bužan  
atmosferom slike gdje se isticao njezin crveni ruž i bijela put, a žiri je kao i kod drugih kandidatkinja imao samo riječi hvale.

Prije finalne emisije djevojke su odradile i fotografiranje za naslovnicu modnog časopisa Joy, a samo će slika Sabine zaista tamo i završiti.

Prva je od tri finalistice ispala Marina Jerković, no ipak je uspješno odradila izlazak u kojem su sve sudionice nosile prekrasne haljine Linee Exclusive. U trećem izlasku su dvije prekrasne finalistice morala još jednom dokazati žiriju da su dostojne finala, te ga uvjeriti da je jedna od njih najbolja i dostojna naziva ''Top model''.

Nakon toga uslijedio još jedan prekrasan izlazak svih djevojaka, no ovaj put u haljinama Hippy Gardena.

Sabina zadovoljna svojom pobjedom

- Nisam još svega toga svjesna. Drago mi je jer sam daleko dogurala. I da nisam pobijedila, bila bih zadovoljna s uspjehom koji sam postigla – rekla je pobjednica Sabina Behlić, prvi hrvatski Top model.

Iako nije htjela odati mjere svoga tijela, rekla je da će na tijelu morati poraditi. Njena fleksibilnost koja se svidjela žiriju vidjela se i u njezinoj izjavi kada je rekla da podjednako voli nositi revije i pozirati.

Na pitanje gdje se vidi za pet godina, rekla je da živi od danas do sutra. Što se tiče destinacija na kojima bi htjela raditi kaže da joj je svejedno i da će pričekati rezultate test fotografija i vidjeti koje je tržište traži.

Ljubavni život neće utjecati na njenu karijeru, a ni poslovna putovanja na daleke destinacije.

- Moj dečko Bojan me podržava. Dapače, on me i prijavio na ovaj show i mogu mu samo zahvaliti - zaključila je Sabina.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!