MANEKENSKA KARIJERA

1. LIPNJA 2008. 22:33h

FOTO: Prvi hrvatski Top model je Sabina Behli─ç

Foto

...
0

Tekst

Pobjednica Sabina potpisat ─çe jednogodi┬Ünji ugovor s modnom agencijom Major International, a osvanut ─çe i na naslovnici ─Źasopisa Joy.

Laskavu titulu Hrvatski top model ponijela je Sabina Behli─ç, te ─çe potpisati jednogodi┬Ünji ugovor s modnom agencijom Major International, a osvojila je i naslovnicu ─Źasopisa Joy, pet dana posjeta New Yorku koje poklanja Maybelline te dvotjedni te─Źaj engleskog jezika u Londonu. Na

Sini┬Üa Bu┬×an-.--.-
Photo Sini┬Üa Bu┬×an  
njoj je sada da poka┬×e i opravda titulu koju joj je ┬×iri dodijelio, te iskoristi sjajnu priliku koja joj se pru┬×a. U zanimljivom zavr┬Ünom dvoboju prva do najbolje progla┬Üena je Valentina Dropuli─ç.

Ovaj show ra─Ĺen je po ameri─Źkom showu, licenci America's Next Top Model kojem je vlasnik licence CBS Paramount Television, u Hrvatskoj je nastao u koprodukciji Constantin Entertainmenta i RTL-a. U ''ameri─Źkom originalu'' emisiju je vodila Tyra Banks, supermodel, dok je u na┬Üoj doma─çoj ina─Źici tu ulogu preuzela Tatjana Juri─ç.

Nakon dugih i mukotrpnih preliminarnih castinga kroz koje je pro┬Üla nevjerojatna brojka od 4 000 djevojaka, u serijal od 13 zavr┬Ünih emisija u┬Ülo je 15 djevojaka. Tih 15 veli─Źanstvenih izabrao je ┬×iri u sastavu: Tatjana Juri─ç, Damir Hoyka, Borut Mihali─ç i Boris Ba┬Üi─ç, a ┬×iri je izabran od strane produkcije zbog svoje stru─Źnosti u podru─Źju modnog svijeta.

Valentina dobila hrvatsko-engleski rje─Źnik

Cijeli show zami┬Üljen je tako da djevojke kroz zadatke upoznaju kakav je posao modela, a da ┬×iri izabere onu koja je najpogodnija za posao modela. Percepcija tog posla u javnosti sigurno se promijenila pod utjecajem ove emisije. Zadaci koji su stavljani pred djevojke nisu bili nimalo lagani, te su prikazivali ubita─Źan tempo posla modela, ┬Üto se sigurno ''kosi'' s mnogim predrasudama koje kru┬×e o poslu u kojem se djevojke samo ''┬Üe─çu po modnoj pisti''. Jaka konkurencija vjerno je do─Źarala i svijet koji ─Źeka djevojke koje se odlu─Źe nastaviti baviti manekenskim poslom.

Modni izazovi koje su pred njih stavljani uklju─Źivali su razne revije, fotografiranje i druge poslove koje obavljaju modeli, a cure su, tijekom 13 emisija, posjetile Pariz, Be─Ź, Munchen i Milano. Snimile su i spot s grupom Lollobrigida, a i odgovarali su na te┬Üka novinarska pitanja. Tijekom serijala izgubili su i svoju privatnost te su ih proganjali paparazzi. U ku─çi u kojoj su ┬×ivjele kandidatkinje showa doga─Ĺale su se mnoge sva─Ĺe, stvarali su se klanovi, te su neke cure pustile i suze. No, i to je dio posla u koji su se djevojke ┬×eljele upustiti.

Sini┬Üa Bu┬×an-.--.-
Photo Sini┬Üa Bu┬×an  
Jedna po jedna ispadale su. Neke svojom voljom, a neke procjenom ┬×irija da vi┬Üe ne trebaju sudjelovati u emisiji. Do zadnje stigle su tri najupornije kandidatkinje. Tri finalistice bile su: 22-godi┬Ünja Marina Jerkovi─ç, 16-godi┬Ünja Valentina Dropuli─ç i 19-godi┬Ünja Sabina Behli─ç (ro─Ĺ. 30. rujna 1988.) koje su na po─Źetku finala bile vrlo samouvjerene, te se po njihovom stavu vidjelo da su stru─Źnjaci emisije uspje┬Üno obavili  svoju zada─çu i dobro ih pripremili za posao koji ih ─Źeka.

┬Äiri je u posljednjoj emisiji finalisticama podijelio poklone. Marina je dobila glazbeni CD, Valentina je zbog svojih problema s engleskim jezikom dobila engleski rje─Źnik, dok je Sabina dobila svoj piercing natrag.

Djevojke su u finalu triput iza┬Üle na improviziranu modnu pistu. U prvom izlasku nosile su badi─çe, u drugom ve─Źernje haljine, a u tre─çem su sve sudionice ''Top modela'' nosile haljine.

┬Äiri tijekom cijele ve─Źeri hvalio tri finalistice

┬Äiri je za prvi izlazak u badi─çima imao samo rije─Źi hvale. Istaknuli su Marinin samouvjereni hod, pohvalili su Valentinu rekav┬Üi da je najvi┬Üe napredovala od po─Źetka emisije, dok je Sabina ''tradicionalno'' dobro odradila taj prvi izlazak.

U drugom izlasku djevojke su bile u besprijekornim ve─Źernjim haljinama u kojima su pokazale svu svoju eleganciju i dar za modni posao.

Za posljednju emisiju djevojke su morale izabrati i kako ┬×ele biti fotografirane, te je za tu prigodu Valentina izabrala look ┬×ene-ma─Źke s dosta ko┬×e i maskom preko lica koja je otkrivala samo o─Źi i usta djevojke, a u rukama je imala bi─Ź. ┬Äiri je pohvalio fotku, osim zamjerke da je trebala lice, zbog njezine ljepote, ostaviti vidljivim.

Sabina je za potrebe fotografiranja izabrala ulogu seksi slikarice s bijelom kutom i crvenim grudnjakom. Fotografija je, po mi┬Üljenju ┬×irija, ispala sjajno. Sabina slikarica bila je puni pogodak.

Marina je izabrala ulogu djevojke iz šume u crnoj haljini s korzetom i izuzetno komornom

Sini┬Üa Bu┬×an-.--.-
Photo Sini┬Üa Bu┬×an  
atmosferom slike gdje se isticao njezin crveni ru┬× i bijela put, a ┬×iri je kao i kod drugih kandidatkinja imao samo rije─Źi hvale.

Prije finalne emisije djevojke su odradile i fotografiranje za naslovnicu modnog ─Źasopisa Joy, a samo ─çe slika Sabine zaista tamo i zavr┬Üiti.

Prva je od tri finalistice ispala Marina Jerkovi─ç, no ipak je uspje┬Üno odradila izlazak u kojem su sve sudionice nosile prekrasne haljine Linee Exclusive. U tre─çem izlasku su dvije prekrasne finalistice morala jo┬Ü jednom dokazati ┬×iriju da su dostojne finala, te ga uvjeriti da je jedna od njih najbolja i dostojna naziva ''Top model''.

Nakon toga uslijedio jo┬Ü jedan prekrasan izlazak svih djevojaka, no ovaj put u haljinama Hippy Gardena.

Sabina zadovoljna svojom pobjedom

- Nisam jo┬Ü svega toga svjesna. Drago mi je jer sam daleko dogurala. I da nisam pobijedila, bila bih zadovoljna s uspjehom koji sam postigla ┬ľ rekla je pobjednica Sabina Behli─ç, prvi hrvatski Top model.

Iako nije htjela odati mjere svoga tijela, rekla je da ─çe na tijelu morati poraditi. Njena fleksibilnost koja se svidjela ┬×iriju vidjela se i u njezinoj izjavi kada je rekla da podjednako voli nositi revije i pozirati.

Na pitanje gdje se vidi za pet godina, rekla je da ┬×ivi od danas do sutra. ┬Őto se ti─Źe destinacija na kojima bi htjela raditi ka┬×e da joj je svejedno i da ─çe pri─Źekati rezultate test fotografija i vidjeti koje je tr┬×i┬Üte tra┬×i.

Ljubavni ┬×ivot ne─çe utjecati na njenu karijeru, a ni poslovna putovanja na daleke destinacije.

- Moj de─Źko Bojan me podr┬×ava. Dapa─Źe, on me i prijavio na ovaj show i mogu mu samo zahvaliti - zaklju─Źila je Sabina.

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!