26. LIPNJA 2015. 13:20h

FOTO: POKRENI SE Dubrovnik vježbao s Darijom Mikulandrom i sportašima

Foto

Život
0

Tekst

Povjesni dubrovački Stradun šalje prekrasnu sliku vježbača koji su izabrali aktivnost kao put ka zdravijem životu. Ispred crkve Sv. Vlaha, zaštitnika jednog od najljepših svjetskih gradova - Dubrovnika, vježbalo se uz projekt Pokreni se, koji se održao u suradnji s Gradom Dubrovnikom i Turističkom zajednicom Grada Dubrovnika. 

“Grad Dubrovnik pozdravlja projekt Pokreni se. Drago nam je da se treću godinu zaredom održao u Dubrovniku. Grad smo sporta i vrhunskih sportaša i drago nam je što iz Dubrovnika putuje prava sportska razglednica s ovako snažnom porukom!” – izjavio je zamjenik dubrovačkog gradonačelnika Željko Raguž. 

Dubrovnik je po treći put ugostio projekt Pokreni se, a sretna lica brojnih vježbača još jednom su pokazala svijest Dubrovčana o važnosti tjelesne aktivnosti i pravilnog vježbanja pod stručnim vodstvom. Atraktivni voditelji projekta Darija Mikulandra i predvodnik stučnog tima kineziologa Ivan Antunović vježbačima su predstavili novi koncept kružnog treninga, a sunčano ljetno popodne poslužilo je kao idealna inspiracija za učenje novih vježbi i dovo?enja tijela u formu. 

Pogledajte FOTOGALERIJU s dubrovačkih veduta.

Projekt Pokreni se održava se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, a u Dubrovnik se kao njezin osobni izaslanik, jedan od najtrofejnijih hrvatskih sportaša Dubrovčanin Mihovil Španja obratio vježbačima riječima:

“Ponosam sam i sretan da s ovog mjesta, ispred crkve Svetog Vlaha, gdje sam prije tri godine proslavio svoje posljednje medalje, mogu u ime Predsjednice Republike Hrvatske pozdraviti vježbače i uputiti snažnu poruku svima neka se aktiviraju i pokrenu, kako bi živjeli zdravije i sretnije!”  

Uz njega, dubrovačko vježbanje podržali su vaterpolist dubrovačkog Juga Marko Bautović, rukometaš Mario Vuglač, plivač Ivan Bilić, glumci iz Midsummer Scene festivala predvo?eni Filipom Krenusom te mnogi drugi. 

“Drago mi je da se iz godine u godinu Projektu priključuje sve više ljudi. Kao aktivni sportaš preporučam svima da vježbaju minimalno tri puta tjedno, jer će osjećati bolje i zdravije!”- izjavio je vaterpolist Juga Marko Bautović.

Tim projekta Pokreni se, pod generalnim pokroviteljstvom HEP-a, gra?anima diljem Hrvatske nudi rješenja, a vodeći hrvatski stručnjaci s KIF-a, iz Biotreninga i Definicije hrane na raspolaganju su svim zainteresiranim gra?anima s besplatnim savjetima.

Nakon prekrasnog Straduna, iduće zajedničko vježbanje očekuje nas 18. srpnja u 19.00 sati na zadarkom Pozdravu suncu.

U Vukovaru će se vježbati 18. kolovoza, a u Zagrebu, u sklopu Europskog tjedna sporta, 12. rujna. Partneri i pokrovitelji Projekta trud vježbača nagradili su poklonima koji će im pomoći u vježbanju i higijeni. Majice za vježbanje razveselile su mnoge, a poklonjeni su i paketi NIVEA proizvoda za njegu i učvršćivanje kože, koji su neophodni i kompatibilni s vježbanjem u postizanju što boljeg učinka, stoji u lijepoj vijesti iz Dubrovnika.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!