5. PROSINCA 2013. 10:39h

FOTO: MUZEJ AUTOMOBILA FERDINAND BUDICKI Nezaobilazna hit destinacija

Muzej automobila Ferdinand Budicki

Foto

Muzej automobila ...
0

Tekst

 

U samo 5 mjeseci rada Muzej automobila Ferdinand Budicki postao je nazaobilazna hit destinacija za hrvatske osnovne i srednje škole. Tisuće učenika iz svih krajeva Hrvatske i njihovi profesori prepoznali su značaj i važnost našeg prvog nacionalnog Muzeja automobila, te svojim konstantnim dolascima dali višu dimenziju i smisao svim muzejskim aktivnostima kojih je popriličan broj.  
 
U dva sata koliko u prosjeku traje obilazak Muzeja učenici se upoznaju s 115 godina hrvatske automobilističke povijesti kroz 90 eksponata ( automobili, motori i bicikli),  80 fotografija velikog formata ( 2 x 1 m) , dokumentarne filmove i muzejsku knjižnicu. Na kraju prolaze kroz restauracijski dio i edukativno kreativne tahničke radionice.
 
Nakon monografije Bešte, ljudi - ide auto ( Povijest automobilizma u Hrvatskoj 1898. -1945. ) izdane 2012., Muzeja automobila Ferdinand Budicki pokrenutog 2013. godine na redu je i snimanje dokumentarnog filma o životu i djelu Ferdinanda Budickog u trajanju 50 minuta koji će biti gotov u jesen 2014. godine.

 

Više pogledajte u fotogaleriji Muzej automobila Ferdinand Budicki

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, proèelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaèelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuèilišna profesorica, èlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebaèkog holdinga èinila se kao idealna osoba za tu politièku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem prièa o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, èija je èlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!