LUKSUZ NA KVADRAT

2. LIPNJA 2009. 16:48h

FOTO: Luksuzni namještaj osvaja dizajnom

Tekst

Bez obzira na stavove i promišljanja, luksuzni namještaj ostavlja bez daha svojom ljepotom, raskoši, kvalitetom izrade i dizajnom.

Iako je ve─çina trendova usmjerena komercijalnim linijama namje┬Ütaja, koje odi┬Üu minimalizmom sjedinjenim s ─Źistim geometrijskim linijama, luksuzni namje┬Ütaj predstavlja posebnu kategoriju, koja ─Źesto povezuje uvijek modernu klasiku s trendovskim dodacima.

Luksuzni je namje┬Ütaj uvijek bio odvojena tema od komercijalnog namje┬Ütaja, prilago─Ĺenog potrebama suvremenog stanovanja. Svojim oblicima, primijenjenim materijalima te na─Źinima izrade, uvelike se razlikuje od onoga ┬Üto ve─çina zami┬Ülja u vlastitim stanovima.

Pogledajte fotogaleriju: Luksuzni namještaj

Trendovi u linijama luksuznog namje┬Ütaja su vrlo razli─Źiti, od uvijek akutalnih baroknih varijacija do fine klasike oboga─çene blje┬Ütavilom zlata, srebra i integrirane led rasvjete.
Led rasvjeta u slu┬×bi namje┬Ütaja

Bez obzira na stavove i promi┬Üljanja, luksuzni namje┬Ütaj, koji se ove godine mogao vidjeti na Me─Ĺunarodnom sajmu namje┬Ütaja u Milanu, ostavljao je bez daha sve prisutne ┬ľ svojom ljepotom, rasko┬Üi, kvalitetom izrade, ma┬Ütovitim dizajnom, blje┬Ütavilom ili nesvakida┬Ünjom naki─çenosti.

Na okupu su se na┬Üli najpoznatiji europski proizvo─Ĺa─Źi ovakve vrste namje┬Ütaja, a kupci i pregovara─Źi su bili svi oni koji za namje┬Ütanje pojedinih prostorija, poput dnevnog boravka, spava─çe sobe ili kuhinje, ne pitaju za cijenu. Vi─Ĺeni sjaj i glamur ne mo┬×e se predo─Źiti fotografijama. To se mo┬×e osjetiti jedino vlastitom prisutno┬Ü─çu u ovakvom ambijentu... I onda, postajete dio nekog ''drugog svijeta'' te po─Źinjete u┬×ivati u njemu.

Luksuz pro┬×et vrhunskom obradom najrazli─Źitijih vrsta drva, intarzijama, umjetni─Źkim obradama stakla, kristalima integriranim u elemente namje┬Ütaja, led rasvjetom u slu┬×bi isticanja savr┬Üenih linija, srebrnim i zlatnim obradama drva ili posrebrenim i pozla─çenim umecima, ru─Źno oslikanim komadima namje┬Ütaja, filigranskim detaljiranjem u drvu i metalu, garniturama u najfinijoj ko┬×i, fantasti─Źnim i nesvakida┬Ünjim dizajnerskim rje┬Üenjima, ostavlja sna┬×an utisak...

Trendovi u linijama luksuznog namještaja

Sve nabrojeno, izaziva divljenje, jer svaki je komad namje┬Ütaja pri─Źa za sebe iza koje stoji vrijeme, puno truda u dizajnerskom smislu te skupa tehnologija ili ru─Źna izrada, koja kona─Źan proizvod ─Źini toliko vrijednim i posebnim. Osim toga, kompletan ambijent je upotpunjen vrhunskim svjetlosnim efektima, rasko┬Ünim rasvjetnim tijelima, skupocjenim detaljima ili interijerski integriranim elementima za zabavu i razonodu kao ┬Üto su stakleni stolovi za bilijar ili stolni nogomet.

Luksuz pro┬×et vrhunskom obradom najrazli─Źitijih vrsta drva, intarzijama, umjetni─Źkim obradama stakla, kristalima integriranim u elemente namje┬Ütaja, led rasvjetom u slu┬×bi isticanja savr┬Üenih linija, srebrnim i zlatnim obradama drva ili posrebrenim i pozla─çenim umecima. . .
Trendovi u linijama luksuznog namje┬Ütaja su vrlo razli─Źiti, od uvijek aktualnih baroknih varijacija do fine klasike oboga─çene blje┬Ütavilom zlata, srebra i integrirane led rasvjete.

Fina ki─çenost je sastavni dio ovakvog namje┬Ütaja, a u prostoru ga ─Źesto upotpunjuju tapete i rasko┬Üni okviri slika, ogledala ili komada namje┬Ütaja. Blje┬Ütave zavr┬Üne obrade se primjenjuju u svim prostorijama, pa ─Źak i kuhinji koja kao takva postaje izuzetno rasko┬Üan prostor za pripremanje hrane. Staklo je vrlo ─Źesto u upotrebi kao samostalan materijal ili je integriran s drvom ili metalom u osobito interesantnim dizajnerskim rje┬Üenjima.

Namjere pri izradi ovakvih komada namje┬Ütaja su jedinstvene ┬ľ iz svakog materijala izvu─çi maksimum, prikazati ga u njegovu najkvalitetnijem i najrasko┬Ünijem izdanju ┬ľ kroz obradu, strukturu, masivnost, mogu─çnost preciznog oblikovanja itd. Bilo da je rije─Ź o metalu, drvu, staklu, plastici ili bilo kojem drugom materijalu, oni postaju umjetni─Źke forme preto─Źene u komade namje┬Ütaja, koji imaju dvostruku ulogu ┬ľ funkcionalnu i izrazito skulpturalno - dekorativnu.

Nedostupan svima, ali vrijedan divljenja ┬ľ luksuzni namje┬Ütaj ima svoje mjesto, vrijeme i kupce, koji ─çe mu zasigurno uvijek ostati vjerni.

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!