17. STUDENOG 2011. 01:10h

FOTO: Kako urediti stan od 40 kvadrata

Novo stanje-izradila Martina Mili─Źevi─ç Pojatina dia.

Foto

Prijedlog ure─Ĺe ...
0

Tekst

─îitateljicu je zanimalo kako urediti stan od 40 m2. Postoje─çi tlocrtni raspored je prihvatljiv, ali nedovoljno iskori┬Üten. Mi smo se malo poigrali s dispozicijom samih unutarnjih zidova te na taj na─Źin dobili nove prostorne oblike. Kao prvo uklonili smo sva suvi┬Üna vrata, a ona preostala ugradili kao klizna u pregradne zidove.

To je omogu─çilo u kupaonici ve─çi prostor za komunikaciju, umivaonik od 80 cm, a kadu smo zamijenili tu┬Ü kadom izvedenom u podu od keramike u obliku mozaika. Prijedlog je crni mozaik u kombinaciji sa bijelim sanitarijama i plohom ispod umivaionika u hrastovom furniru prirodne boje. Ukidanjem vrata od hodnika dobili smo ormar sada du┬×ine 2,80m i otvorenu kuhinju. Prijedlog je bijela kuhinja sa eventualno gornjim elementima u nekoj od dinami─Źnih boja. (vidi fotogaleriju). U zidu izme─Ĺu kuhinje i spava─çe sobe postavljamo staklene pregrade pri vrhu zida u visini 30 cm ┬Üto daje prirodno osvijetljenje kuhinji tokom dana. Spava─ça soba je pro┬Üirena i u nju sad stane ormar visine parapeta i du┬×ine 260cm. Krevet je postavljen uz prozor radi iskoristivosti cijelog prostora i smje┬Ütaja kreveta dimenzija madraca 160x200 cm.

Prijedlog je krevet iz kolekcije talijanskog proizvo─Ĺa─Źa Bolzan Letti iz ponude Gallerie interijera. U njihovoj ponudi kreveta su tapecirani kreveti modernog dizajna s funkcionalnim spremi┬Ütem s podiznim mehanizmom madraca s podnicom. U dnevnom boravku je pozadinski zid u potpunosti iskori┬Üten od poda, u nekim dijelovima, sve do stropa. Garnitura za sjedenje smje┬Ütena je ispod regala i sadr┬×i krevet za svakodnevno spavanje, koji se koristi po potrebi (vidi fotogaleriju). Zid nasuprot garniture neka je oblo┬×en tapetom u nekom dezenu ┬×ivih boja ili uzorka kao akcent u prostoru, gdje ostali namje┬Ütaj ne dominira svojom bijelom bojom.

Svakako u ovako malom prostoru treba blagovaonski stol imati funkciju razvla─Źenja pa neka je ┬Üto manji u svom osnovnom polo┬×aju. Iako malen prostorom,u ovakvom stanu  ne treba zaboravit na rasvjetu i njenu koli─Źinu osvijetljenja. Neka je dovoljno stropne rasvjete  koja ─çe odati dojam ve─çeg prostora, dekorativnom rasvjetom osvijetliti kuteve glavne prostorije radi dodatnog ugo─Ĺaja. Zbog cjelovitosti prostora prijedlog je oblaganje podova osim, kupaonskog, parketom. Dinamiku prostoru dat ─çe industrijski parket koji dolazi u nekoliko dimenzija i zavr┬Ünih obrada. Prijedlog je hrastov parket u kombinaciji prve i druge klase da bi njegova prirodno ┬Üarolika tekstura do┬Üla do izra┬×aja.

Za detaljnije rje┬Üenje obratite se na mail: martina@galleria-interijeri.com, a ako trebate bilo kakav namje┬Ütaj do─Ĺite s tlocrtom rje┬Üenja u Galleria interijere u centru Solidum gdje vas o─Źekuje poseban popust od 20 %.

ViÜe pogledajte u fotogaleriji Prijedlog ure─Ĺenja stana od 40 m2

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!