U CENTRU PAŽNJE

11. STUDENOG 2008. 21:48h

FOTO: Groznica u Leipzigu, gole žene šeću gradom

Tekst

Diljem Njemačke mladi, posebice djevojke, pokrenuli su novi trend golog šetanja ulicama gradova. Psiholozi se pitaju: Zašto?

U posljednje vrijeme fotoreporteri i slučajni prolaznici sve češće mogu svojim objektivima snimiti nage djevojke tijekom opuštene šetnje gradskim središtima diljem Njemačke, od Hamburga do Muenchena.

-.-Zoran Paškov-.-...da nage djevojke hodaju ulicama.
...da nage djevojke hodaju ulicama.
Photo Zoran Paškov  
Često nije riječ o fotoseansi, nego o sasvim (ne)normalnom ponašanju mladih, posebno djevojaka koje smatraju kako ih odjeća samo opterećuje. 

Jednu takvu šetnju dviju djevojaka, koje se zaljubljeno drže za ruke, zabilježio je slučajni prolaznik Walter. J iz Halle dok se šetao sa suprugom leipziškim ulicama.

Valjda se neće prehladiti

Zanimljivo je da su djevojke ovaj put na temperaturi od 10 stupnjeva samo gornji dio tijela prekrile toplom odjećom, a dolje, potpuno otkrivene, ne plašeći se prehlade, pokazale svu ljepotu svojih tijela.

Mnogi se njemački psiholozi u nevjerici pitaju što je natjeralo djevojke na takvo ponašanje: je li možda riječ o nekakvoj vrsti oklade, snimanju skrivenom kamerom ili je sve to samo još jedan hir mladenačke mašte koja posljednjih godina sve više gubi realnost i srlja u nastranosti koje izazivaju znatiželju medija, a sve pod parolom: Nije važno kako, važno je naći se u centru medijske pažnje.

Ovaj put lijepim i mladim Njemicama u Leipzigu to je s posebnom lakoćom pošlo za rukom, a ako se još i ne razbole, neki kažu, u potpunosti su ostvarile svoj cilj.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!