SAVJET STRU─îNJAKA

23. O×UJKA 2010. 20:42h

FOTO: Dekoracijom zidova stvorite pravi ugo─Ĺaj

Foto

Dekoracija zidov ...
0

Tekst

Kreativnost ispoljena na zidnim povr┬Üinama ─Źini va┬Ü dom interesantnijim i atraktivnijim, a njima stvarate unikatne prostore.

Dekoracijom zidova poja─Źavaju se estetski do┬×ivljaji prostora. Primjenom tapeta, fototapeta, zidnih naljepnica, obloga od kamena, drva, stakla, bambusa, itd., stvaraju se ambijenti razli─Źitih stilskih odrednica i ugo─Ĺaja prema vlastitim ┬×eljama.

Tapete mogu biti izra─Ĺene od papirnatih, umjetnih ili tekstilnih vlakana, a osim dekorativne, imaju i za┬Ütitnu ulogu. Da biste postigli ┬×eljeni efekt, potrebno ih je postaviti na ravnu i o─Źi┬Ü─çenu povr┬Üinu zida te se pridr┬×avati svih uputstava, ukoliko ih postavljate sami. Va┬Ü ┬×ivotni prostor ─çe sigurno dobiti novu dimenziju pravilno odabranim i dobro postavljenim zidnim tapetama.

Razli─Źitim zidnim dekoracijama obogatite dom

-.-www.interijerNET.hr-.-Zidne obloge su sastavni dio interijera, a kreativnost ispoljena na zidnim povr┬Üinama ─Źini kompletan prostor interesantnijim i atraktivnijim. Mogu─çnosti dekoriranja zidova su neograni─Źene, a primjenom zidnih obloga stvarate unikatne prostore prema vlastitim ┬×eljama
Zidne obloge su sastavni dio interijera, a kreativnost ispoljena na zidnim povr┬Üinama ─Źini kompletan prostor interesantnijim i atraktivnijim. Mogu─çnosti dekoriranja zidova su neograni─Źene, a primjenom zidnih obloga stvarate unikatne prostore prema vlastitim ┬×eljama
Photo www.interijerNET.hr  
Cvjetni, geometrijski te drugi neobi─Źni motivi na zidovima, nezaobilazan su dio u kreiranju modernih interijera. Najbolji motivi za dnevne boravke su oni s multipliciranim uzorkom sitnijeg formata i svijetlih boja, jer ne privla─Źe pozornost, ukra┬Üavaju prostor i trendovski su vje─Źni.

Pojedine plohe zidova spava─çe sobe mogu biti oblo┬×ene fototapetama s prirodnim umiruju─çim prikazima. Ovakvi prizori, uz primjenu odgovaraju─çih boja, poput nje┬×no plave ili zelene, bit ─çe pravo osvje┬×enje, a va┬Üu ─çe spavaonicu pretvoriti u ugodan prostor za opu┬Ütanje i odmor.

Tapete ili zidne naljepnice u dje─Źjim sobama trebaju biti s veselim motivima i ┬×ivim bojama kako bi poticale dje─Źju razigranost. U─Źestalim promjenama naljepnica mo┬×ete na jednostavan na─Źin osvje┬×iti prostor, a postavljanjem razli─Źitih motiva mijenjati i ugo─Ĺaj.

Upotreba kamena, kao zidne obloge, oboga─çuje vizualno prostor, a kao dekorativni izri─Źaj, mo┬×e varirati od jednostavnog minimalisti─Źkog do rasko┬Ünog stilskog. Na─Źin primjene kamena kao i kona─Źna obrada, koja definira zavr┬Üne efekte, ovisi o ukusima, potrebama i financijskim mogu─çnostima. Kamen se mo┬×e slagati u sitnijem formatu i formirati rustikalniju i hrapaviju povr┬Üina zida ili u ve─çim komadima, koji tvore glatku, cjelovitu plohu zida.

Ovisno o ┬×eljenom koloritu, pojedinac mo┬×e odabrati od tamnih do potpuno svijetlih vrsta kamena u sjajnoj, mat ili hrapavoj zavr┬Ünoj obradi. Ljepota kamena u interijeru dolazi jo┬Ü vi┬Üe do izra┬×aja u njegovoj kombinaciji s drugim materijalima ┬ľ drvom, staklom ili metalom, a nagla┬Üava se formatom i na─Źinom slaganja odabrane vrste. Iako pripada hladnim materijalima, kamen primjenjen kao zidna obloga, stvara tople ugo─Ĺaje, nagla┬Üava ambijentalne vrijednosti i poja─Źava identitet prostora.

Drvetom unesite toplinu u dom

Drvene zidne obloge unose toplinu u prostor. Na─Źini slaganja drva su razli─Źiti, a ovisno o slaganju, vrsti drva kao i zavr┬Ünoj boji, stvorit ─çe se odre─Ĺeni ugo─Ĺaji u prostoru. Boju i vrstu drva je mogu─çe tematski vezati uz odabrani drveni namje┬Ütaj ili drvo provu─çi kroz detalje ┬ľ zidnu oblogu, ru─Źkice i nogice namje┬Ütaja, dekorativne predmete, itd.

Drvene zidne obloge mogu zauzimati samo dijelove ili kompletne zidne povr┬Üine. S koli─Źinom drvenih obloga na zidu ne mo┬×ete pretjerati, pogotovo jer ih mo┬×ete slagati u razli─Źitim bojama, oblicima i dimenzijama te na taj na─Źin razbiti monotoniju ve─çih ploha. Drvo u interijeru oplemenjuje prostor, pa ─çe odabir ovakve vrste zidnih obloga zasigurno biti odli─Źno rje┬Üenje.

┬Őarene boje za djecu

Tapete ili zidne naljepnice u dje─Źjim sobama trebaju biti s veselim motivima i ┬×ivim bojama kako bi poticale dje─Źju razigranost
Kao atraktivne zidne obloge mo┬×ete iskoristiti staklo, koje ─çe na odre─Ĺenoj distanci od zida, s ugra─Ĺenom indirektnom rasvjetom i dekorativno obra─Ĺenom povr┬Üinom postati izuzetno efektno u prostoru. Osim dekorativne uloge, postaje i svjetle─çe tijelo te tako dodatno osvje┬×ava prostor. Staklene zidne obloge su izuzetno popularne u kuhinjama, u kojima se zidna povr┬Üina iznad radnih ploha za┬Üti─çuje i dekorira razli─Źitim vrstama stakla.

Zidne obloge su sastavni dio interijera, a kreativnost ispoljena na zidnim povr┬Üinama ─Źini kompletan prostor interesantnijim i atraktivnijim. Mogu─çnosti dekoriranja zidova su neograni─Źene, a primjenom zidnih obloga stvarate unikatne prostore prema vlastitim ┬×eljama.

Fotogaleriju s prijedlozima pogledajte OVDJE.

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!