18. VELJAE 2012. 17:35h

Financijska opterećenja počinju u pedestima: Najskuplje razdoblje života

Foto

Život
0

Tekst

Djeca napuštaju roditeljski dom, količina slobodnog vremena se maksimalno povećava, a s time i mogućnost za uživanjem u zlatnim godinama.

No, najnovije studije pokazuju kako umjesto zaslužene uživancije većina roditelja u 50-tima tek počinje hrvanje s financijskim opterećenjima.

Britanska je organizacija Benenden Healthcare Society naime otkrila kako u 50-tima i dalje ljudima nad glavom visi otplata kredita a uz to pomažu i djecu koja se počinju osamostaljivati. Cijene studija, najma ili kupnje stana, vjenčanja, uz sve dotadašnje troškove stvara popriličan financijski pritisak.

- Za pedesete se tradicionalno smatralo kako su početak nove stepenice u životu, opušten pogled jedne zrele, mudre dobi na svijet oko sebe. No, statistike pokazuju da stvarnost nije baš tako ružičasta., ustvrdio je Marc Bell koji je sudjelovao u navedenom istraživanju koje je provedeno na uzorku od dvije tisuće britanskih obitelji. Osim brige za djecu, većina pedesetogodišnjaka, upravo u to doba, preuzima brigu i o svojim roditeljima što također utječe na stanje obiteljskog računa.

- Prema svemu sudeći pedesete su najskuplje razdoblje naših života., zaključio je Bell.
 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!