DANAS KUHAJTE!

21. SIJENJA 2010. 07:26h

Fina pašta fažol

Tekst

Hranite se zdravo i sprobajte ovo ukusno jelo. Sastojci za pripravu su jednostavni, a nećete potrošiti puno vremena za štednjakom.

Sastojci: 400 g graha, 4 žlice ulja, 100 g suhe slanine, 1 glavica luka, 1 mesna kocka, 250 g kratke tjestenine, 1 žlica dvostrukog koncentrata rajčice, 2 češnja češnjaka, papar, sol, list peršina, list celera, lovorov list

Priprema: Prvo namočite grah, a potom ga prokuhajte 10-ak minuta. Ocijedite vodu koja je postala prljava te nalijte novu i nastavite kuhati. U međuvremenu, popecite na vrućem ulju slaninu i luk te dodajte u napola kuhani grah. Stavite lovor, celer, tjesteninu i mesnu kocku. Sve skupa promiješajte te pazite da uvijek bude dovoljno vode da prekrije sastojke. Kuhajte na laganijoj vatri dok grah ne omekša, a pred kraj posolite, dodajte koncentrat rajčice, nasjeckani češnjak i peršin.

 

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!