17. LIPNJA 2012. 13:30h

Facebook mora platiti odštetu korisnicima zbog sponzoriranih statusa!

Foto

Život
0

Tekst

Dru┬Ütvena mre┬×a Facebook pristala je isplatiti 10 milijuna dolara nakon tu┬×be korisnika kojom ju optu┬×uju da je koristila njihove fotografije i podatke za reklamne proizvode pod "sponzoriziranim statusima".

Prema sudskim dokumentima od po─Źetka lipnja, dostupnima na internetu od subote nave─Źer, Facebook i tu┬×itelji, u prvom redu korisnica iz ameri─Źke dr┬×ave Washington Angel Fraley tra┬×ili su od jedne savezne sutkinje u San Joseu da potvrdi njihov dogovor zaklju─Źen tijekom posredovanja. Sponzorizirani statusi, pokrenuti po─Źetkom godine, diskretne su reklamne poruke koje se pojavljuju na stranici Facebooka korisnika i govore mu da jedan od njegovih "prijatelja", ─Źije se ime i fotografija pojavljuju, "voli" proizvod ogla┬Üiva─Źa.

 

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!