18. VELJAčE 2012. 15:59h

Dnevni horoskop za 18. veljače

Djevice, naćulite uši za nove informacije i svježa iskustva. Imat ćete potrebe da stvari na poslu sagledate iz drukčije perspektive i to će plijeniti vašu pažnju početkom sljedećeg tjedna. Nastojte smanjiti stres uzrokovan poslom koliko god je to moguće

Foto

Život
0

Tekst

 

Ovan: Najbolje se osjećate kada sve teče po Vašim planovima, ali faktor iznenađenja često  Vam poremeti ritam i poslovnu koncepciju. Nema razloga da ignorirate svoje suradnike, netko Vas može usmjeriti ka dobrom rješenju. Polako Vas počinje iritirati partnerovo ponašanje, posebno u onim situacijama koje po Vašem mišljenju izgledaju nevažno da biste im davali posebno značenje.

Bik: Ne dopustite da netko mijenja postavljene kriterije ako oni nisu u skladu s Vašim poslovnim interesima. Sposobni ste upotrijebiti svoj autoritet, ali i ostale metode koje donose najbolji učinak u poslovnim pregovorima. Vašem zadovoljstvu nema kraja kada se uz Vas nalaze najdraže osobe. Partner Vas može iznenaditi svojom emotivnom pažnjom i dobro utjecati na Vaše raspoloženje.

Blizanci: Vaša prednost u odnosu na ostale suradnike očituje se u tome, što Vi imate efikasnija rješenja i jasnu predodžbu osvojim dugoročnijim ciljevima. Poslovni rizik može se isplatiti ako ostanete dosljedni u svojim namjerama. Uspijevate se prilično dobro kontrolirati i ne odgovorate na emotivne provokacije koje nisu u skladu sa Vašim raspoloženjem ili ukusom. To je mudra odluka.

Rak: Niz sretnih okolnosti utječe na dobar poslovni ishod. Važno je da prepoznate dobru priliku i da razmjenjujete korisne informacije s pouzdanim suradnicima. Udružite svoje interese s jednom osobom. Ponekad Vam se čini da ne postoji dovoljno dobro rješenje za Vaše probleme, ali pretjerana doza teatralnosti s Vaše strane možda najviše ima za cilj privuči nečiju pažnju.

Lav: Poslovne mogućnosti se često mijenjaju, tako da faktor dobre procjene i brze akcije utječe na završne rezultate. Važno je da pravilno razdvojite poslovne od privatnih interesa kako biste spriječili dodatne komplikacije. Jasno Vam je da ne možete dobiti sve što priželjkujete, ali Vi neprekidno smišljate novi način djelovanja na blisku osobu i ne odustajete lako od svojih ideja. Prilično ste uporni.

Djevica: Pohvala, nagrada ili priznanje na Vas djeluju stimulativno u svakom pogledu. Spremni ste okušati se i u nekim izazovnim kombinacijama jer vjerujete u svoje sposobnosti i očekujete pozitivne rezultate. Djelujete vrlo zanosno i spremni ste se prepustiti nečijoj emotivnoj pažnji ili novom zadovoljstvu. Uživajte u svim lijepim stvarima koje možete priuštiti sebi i dragim osobama.

Vaga: Trebate se angažirati na paralelnim stranama kako biste ostvarili svoje planove. Imate dobru procjenu, ali ne volite da Vas neko kontrolira i provjerava Vaš način poslovanja. Smetaju Vam nečiji komentari. U odnosu s partnerom ne pristajete na nove uslove ili na neki vid emotivne ucjene koji naslućujete. Pitanje je, imate li mogućnost izbora i dobru zamjenu kao privremenu odstupnicu.

Škorpija: Pokušavate racionalizirati svoje obaveze i ispoštovati nečije zahtjeve. Važno je da pravilno definirate zajedničke interese, kako biste izbjegli moguće nesporazume i komplikacije. Provjeravajte različite informacije. Htjeli biste obradovati svog partnera, ali za uzvrat očekujete mnogo više nego što se to naslućuje kroz Vaše ponašanje. Pretjerivanje može prouzrokovati novi nesporazum.

Strijelac: Razmjena informacija donosi kontra efkat, umjesto da usmjerite svoju pažnju na započeti posao Vi se bavite sporednim temama. Potrebna Vam je bolja selekcija prilikom izbora odgovarajućih tema i suradnika koji Vas mogu podržati u poslovnoj akciji. Kad se stvari otrgnu kontroli teško je dokazati dobre namjere, posebno pred osobom koja nema dovoljno emotivnog povjerenja ili sluha.

Jarac: Iskustvo Vam pomaže da pravilno sagledate različite poslovne mogućnosti i da se opredijelite za najbolje rješenje. Ono što djeluje lako ili jednostavno, ponekad u sebi krije dodatne probleme koji se teško prevazilaze. Imate potrebu ubijediti svog partnera u drugačije mišljenje, ali nemojte se oslanjati samo na snagu razuma. U određenom trenutku upotrijebite snagu svojih osjećaja.

Vodenjak: Potreban Vam je netko tko će Vas usmjeriti u dobrom pravcu ili Vam olakšati određene uslove koji Vas usporavaju. Nemate dovoljno koncentracije da se bavite stvarima koje se ne nalaze na listi Vaših poslovnih interesa i prioriteta. Imate dojam da partner prešućuje neke događaje i na takav način dodatno utječe na Vašu emotivnu uznemirenost. Moguće je da su Vaše sumnje i opravdane.

Ribe: Sposobni ste ostvariti svoje poslovne ciljeve, ali to jos uvijek nije dovoljno da biste se osjećali smireno i ponosno. Zainteresirani ste za neke nove mogućnosti, različiti izazovi u Vama pojačavaju želju za profesionalnim dokazivanjem. Djelujete veoma oprezno i ne želite da netko sumnja u Vaše namjere. Međutim, uvijek postoji nešto što se protumačiti na drugačiji način i kao da Vas odaje pred bliskom osobom.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!