4. SVIBNJA 2012. 15:01h

Diplome sudionicima natječaja `Za čišću budućnost naše djece`

ekologija, čišća budućnost

Foto

Život
0

Tekst

Persil Expert, deterdžent za pranje rublja iz asortimana tvrtke Henkel dodijelio je diplome sudionicima natječaja „Za čišću budućnost naše djece“ koji je organiziran u sklopu hrvatskih „Eko škola“. Od mnogobrojnih pristiglih radova, dobitnicima natječaja „Za čišću budućnost naše djece“ proglašeni su Dječji vrtić Srednjaci, Osnovna škola Hvar, Dječji vrtić Zvirek, Osnovna škola Gruda, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica i Srednja škola Obrovac. Predstavnicima navedenih obrazovnih institucija na svečanoj ceremoniji koju je vodio Luka Nižetić, Persil Expert je uručio diplome i novčane nagrade u iznosu od 5,000 kuna za najbolje radove.


Natječaj za hrvatske Eko-škole pokrenut je u suradnji s Udrugom Lijepa naša, a uz podršku dm-a s ciljem prikupljanja otpada s hrvatskih obala. Natječaju su se mogle odazvati sve osnovne i srednje škole, dječji vrtići i učenički domovi koji su uključeni u program Međunarodne Eko-škole u Republici Hrvatskoj. Cilj natječaja bio je organizirati vlastite eko-projekte vezane uz zaštitu jadranske obale, obala potoka, rijeka i jezera. Ukupno 22 obrazovne institucije odazvale su se natječaju, a njih 7 je ušlo u samo finale i osvojilo Henkelove diplome i nagrade kao priznanje za izrazit trud i rad na području zaštite okoliša.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!