SRUŠEN STEREOTIP

1. STUDENOG 2008. 13:03h

Debele žene se seksaju više od mršavica

Tekst

Rezultati studije provedene na preko 7000 osoba opovrgnuli su stereotip da se debele i pretile žene manje seksaju.

Debele žene, suprotno uvriježenom mišljenju, imaju bogatiji seksualni život u usporedbi s mršavicama, pokazalo je novo istraživanje, javlja LiveScience.

Tvrtko Musković-.--.-
Photo Tvrtko Musković  
Znanstvenici su na preko 7000 žena proučavali povezanost između indeksa tjelesne mase, seksualne orijentacije, dobi stupanja u prvi spolni odnos, broja partnera tijekom života i učestalosti spolnih odnosa.

Rezultati studije opovrgnuli su stereotip da se debele i pretile žene manje seksaju. Baš suprotno, studija je otkrila kako su zapravo mršavice te koje imaju siromašniji seksualni život.

Ipak, već su ranija istraživanja pokazala kako ljudi često govore neistinu kada su dio ispitivanja seksualnih studija. Istraživanje provedeno 2006. godine pokazalo je drugačije rezultate, tj. da debljina i pušenje negativno djeluju na spolni život.

Ova je najnovija studija pokazala da je čak 92 posto pretilih žena tijekom života imalo spolni odnos s muškarcem, dok isto vrijedi samo za 87 posto žena normalne tjelesne težine. Znanstvenici su izjavili kako nisu očekivali ovakve rezultate i još uvijek ne znaju zbog čega pretile žene češće stupaju u spolne odnose od žena normalne ili manje tjelesne težine.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!