KAMPANJA ZA FASHION.HR

26. LIPNJA 2008. 12:57h

Četiri gole hrvatske ljepotice slave ženstvenost

Foto

Život
0

Tekst

Lea Gobo, Lana Petanić, Ana Popović i Malina Grahek utjelovila su pred objektivom Mare Milin četiri elementa iz prirode.

Na našim stranicama već ste mogli pročitati članak i pogledati video sa snimanja kampanje povodom modne manifestacije Quelle Fashion.hr proljeće/ljeto 09 koja će se održati od 10 do 12 srpnja u Zadru.

Poznata hrvatska modna fotografkinja Mare Milin snimila je kampanju pod nazivom: ''Peti element'' i rezultati su tu. Kampanja prikazuje četiri ženska modela koja simboliziraju četiri osnovna elementa: vatru, vodu, zemlju i zrak, te modu kao točku (element) na kojoj se spomenuti elementi okupljaju.

-.-Mare Milin-.-
Photo Mare Milin  

- Prije svega sam se kao fotograf morala prilagoditi temi koja je bila produkcijski zadan zbog samog koncepta arhitektonskih čuda kao što su ''Morske orgulje'' i ''Pozdrav Suncu''. Sama tema je polazila od kohezija četiri temeljna elementa (vatra, voda, zemlja i zrak) i njihovoj prisutnosti u modi. Modu smo u ovom kontekstu zamislili kao točku u kojoj se spomenuti elementi miješaju. Koncentrirali smo se na evociranje tih elemenata iz prirode služeći se ''začinima'' u modnoj fotografiji, ali i modi generalno. Tu primarno mislim na modne dodatke koji često imaju presudan utjecaj u brojnim editorijalima kao i u definiranju nečije modne osviještenosti. Sama ideja je izrazito decentna i diskretna, slavi žensko tijelo i šalje niz poruka putem spomenutih dodataka. Primjerice, model koji drži maramu koja pleše na vjetru simbolizira zrak, model do nje mirnog i ponosnog izraza lica s ogrlicom od prirodnih minerala predstavlja zemlju, treći model sa sunčanim naočalama toplog odsjaja označava vatru i toplinu, a četvrti model potpuno svježeg i mokrog izgleda simbolizira vodu. To je ono čemu sam osobno htjela pridonijeti u kampanji: procesu čitanja između redova koji sama koristim u svom radu -  izjavila je Mare Milin nakon snimanja kampanje.

Osim Mare Milin kao umjetničke direktorice kampanje, svoje viđenje koncepta ''Peti element'' objasnio je direktor Fashion.hr-a, Vinko Filipić: 

- Dok smo kreativno i produkcijski postavljali manifestaciju, sama od sebe je iskočila priča o četiri elementa koji će nas u Zadru okruživati prilikom revija. Naime, revije se održavaju na instalaciji koja upija solarnu energiju (vatra) i na taj način zaživi nakon sutona, tu su Morske orgulje i neposredna blizina mora (voda), ti se zvukovi miješaju s ljetnim povjetarcem koji ljubi rivu (zrak), a konačan sudar svega navedenog događa se na kopnu (zemlja). Sukladno tome pozvali smo Maru Milin da na svoj način interpretira našu viziju u Zadru. Na taj način vršimo produkcijsko, kreativno i arhitektonsko/umjetničko zatvaranja priče koje ima svoju logiku, jer ćemo svi mi biti izloženi igri spomenutih elemenata i na taj način ćemo slaviti modu kao izraz ljudske kreativnosti.

Naslovne uloge u kampanji preuzeli su hrvatski modeli s inozemnim iskustvom: Lea Gobo i Lana Petanić iz Talia modela, te Midikennke Ana Popović i Malina Grahek.

Saznajte kako se snimala kampanja za nadolazeću modnu manifestaciju:

VIDEO/FOTO: Mare Milin stvara peti element

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!