5. LIPNJA 2010. 11:06h

Carrie i Sarah teško bi našle isti modni jezik

Foto

Život
0

Tekst

Serija Seks i grad postavila je nove standarde. Rušila je mnoge tabue – životne, ali i modne. Stil, po kojem je Carrie (Sarah Jessica Parker) postala nadaleko poznata i štovana djelo je ruku američke stilistice Patricije Field.

Kostime je ekscentrična Fieldova osmislila i za oba filmska nastavka sa slavnom četvorkom u glavnim ulogama. U Magazinu T, ženskom prilogu New York Timesa, Patricia Field prvi je put otvoreno odgovorila na pitanje što se dogodilo s odjećom iz filma, je li kupovala ili su joj je dizajneri darovali kako bi dobili reklamu te u kakvu je odnosu s glavnim glumicama. 

Svu sam odjeću kupila 

-.--.-
– Kad je izlazio prvi film, sve je zanimalo samo čiju će haljinu na vjenčanju nositi Carrie, a ovaj put novinare je zanimalo koliko stoji odjeća koju nose glumice, dizajn je pao u drugi plan i to me razočaralo – kaže Fieldova te dodaje da je najponosnija što je posrnulo modno carstvo, kuću Halston uspjela vratiti na modnu scenu. 

– Ne razumijem zašto ljudi misle da su mi dizajneri darivali odjeću, sve sam kupila, a producenti su bili široke ruke – kaže stilistica odbacujući optužbe da je u film ugurala kreacije svojih prijatelja dizajnera. 

– A samo i jedino zahvaljujući istim tim producentima glumice su mogle zadržati svu odjeću koju su nosile u filmu – otkrila je. 

Na upit je li svjesna da serijom, a sada filmovima Seks i grad diktira trendove šarmantno je odgovorila da to čini u “posljednjih dvadeset godina”. Osvrnula se i na četiri glumice koje utjelovljuju heroine velikog platna. Iako je uglavnom puna hvale za njih, vjerojatno i zbog ugovora koji je na to obvezuje, ipak se osvrnula na privatni stil Sarah Jessice Parker. 

– Ona i Carrie nisu s istog modnog planeta. Sarah cijeni udobnost, a Carrie umjetnost, no prečesto to su dva nespojiva pojma – otkrila je stilistica u razgovoru u O magazinu koji je dala Oprah Winfrey. Cynthiju Nixon pak stilistica doživljava kao svoj najveći uspjeh. 

Cipele su ključ stila 

– Prometnula se iz ružnog pačeta u pravu labudicu. Izvrsna je glumica, ali na stilu je trebalo mnogo raditi, jednostavno je rođena bez toga. Najteže je pak Patriciji bilo raditi s Kim Catrrall koja je, kaže, “prilično tvrdoglava, a nerijetko inzistira na izgledu koji joj ne laska”. 

– Ipak, zahvaljujući liku Samanthe mogla sam se igrati odjećom koju ne bih nikad kupila ili odjenula. 

O svome privatnom životu stilistica nije baš željela govoriti. No kad su posrijedi modne prognoze, uvjerena je da će šljokičaste toalete kojima film obiluje biti apsolutni hit. A na pitanje što je ključ dobrog stila otkrila je: 

– Sandale s potpeticom i tankim remenčićima koji se penju uz nogu vrhunac su ženstvenosti. Ne postoji ništa ženstvenije i zavodljivije

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!