20. KOLOVOZA 2015. 11:32h

Bolnice u Buenos Airesu imaju zakonsku obvezu zaposliti klaunove

Foto

┼Żivot
0

Tekst

Bolnice u provinciji Buenos Aires, najve─çoj u Argentini, zakonski su obavezne zaposliti klaune na svojim pedijatrijskim odjelima. 

Zakon je prošli mjesec usvojen u parlamentu pokrajine Buenos Airesa, a stupio je na snagu u srijedu objavom u slu┼żbenom glasniku. 

Nazo─Źnost klauna u bolnicama "dopunski je lijek koji donosi radost bolesnoj djeci, obitelji i osoblju", navodi se u objašnjenju. 

Klauni ni dosad nisu bili rijetka pojava u argentinskim bolnicama, ali ovo je prvi put da je to i zakonski regulirano.

"Smijeh je najbolji lijek", ka┼że autor zakona Dario Golia. 

U pokrajini Buenos Aires ima 70 javnih bolnica u kojima ─çe klauni biti zakonska obaveza uprave. 

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!