26. LIPNJA 2012. 19:56h

Big Ben mijenja ime u Elizabetin toranj

Slavni Big Ben u rođendanskom izdanju

Foto

Život
0

Tekst

Slavni britanski toranj Big Ben u blizini zgrade parlamenta bit će preimenovan u Elizabetin toranj i tako će se obilježiti 60. godišnjica vladavine kraljice Eilzabete II., objavljeno je u utorak iz parlamenta.

Početkom mjeseca četiri se dana slavio kraljičin dijamantni jubilej. Prije Elizabete II. tek je jedan monarh dočekao 60 godina na tronu.

"Povjerenstvo donjega doma parlamenta pozdravilo je prijedlog o preimenovanju tornja sa satom u Elizabetin toranj, u čast dijamantnog jubileja Njezina Veličanstva. Potrudit ćemo se da se ta odluka provede na odgovarajući način", rekao je glasnogovornik Donjega doma. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!