26. LIPNJA 2012. 19:56h

Big Ben mijenja ime u Elizabetin toranj

Slavni Big Ben u ro─Ĺendanskom izdanju

Foto

Život
0

Tekst

Slavni britanski toranj Big Ben u blizini zgrade parlamenta bit ─çe preimenovan u Elizabetin toranj i tako ─çe se obilje┬×iti 60. godi┬Ünjica vladavine kraljice Eilzabete II., objavljeno je u utorak iz parlamenta.

Po─Źetkom mjeseca ─Źetiri se dana slavio kralji─Źin dijamantni jubilej. Prije Elizabete II. tek je jedan monarh do─Źekao 60 godina na tronu.

"Povjerenstvo donjega doma parlamenta pozdravilo je prijedlog o preimenovanju tornja sa satom u Elizabetin toranj, u ─Źast dijamantnog jubileja Njezina Veli─Źanstva. Potrudit ─çemo se da se ta odluka provede na odgovaraju─çi na─Źin", rekao je glasnogovornik Donjega doma. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!