NJEGA ZA NJU

9. SIJEŔNJA 2010. 14:01h

Balzam za usne iz ku─çne radinosti

Tekst

Kako ne biste bacali novac na razne kupovne balzame, mi vam ovdje donosimo jedan jednostavan recept kako biste ga izradili kod ku─çe.

Po hladnom vremenu usnice ─Źesto znaju ispucati ┬Üto izgleda ru┬×no i mo┬×e biti podosta bolno. Mi vam ovdje donosimo jedan jednostavan recept kako mo┬×ete sami kod ku─çe napraviti jednostavan balzam za usne koji ─çe ih ─Źuvati od hladno─çe i vjetra.

-.--.-
P─Źelinji vosak ┬Ütiti va┬Üe usne

Na laganoj vatri rastopite dvije ┬×lice p─Źelinjeg voska i pola ─Źajne ┬×lice meda. Vosak ─çe ┬Ütititi va┬Üe usne i poslu┬×iti ─çe kao baza balzama, dok ─çe med stvoriti viskoznost te ih nahraniti. Dodajte nekoliko kapi propolisa, koji djeluje protuupalno, i esencijalnog ulja od lavande ili nekog drugog ulja  ─Źiji vam se miris vi┬Üe svi─Ĺa. Zatim dodajte par kapi maslinovog ulja koje ─çe dodatno nahraniti va┬Üe usne. Va┬×no je napomenuti kako vatra na kojoj pripremate balzam ne smije biti prejaka.

Nakon ┬Üto ste sve sastojke izmije┬Üali, balzam uspite u malu kerami─Źku posudu koja se mo┬×e zatvoriti kako biste ga mogli nositi sa sobom. Ostavite da se balzam preko no─çi stegne.

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!