8. SIJEèNJA 2013. 14:33h

BAD LUCK Dobitnik na lutriji otrovan cijanidom

Foto

Život
0

Tekst

 Dobitnik na lutriji u Chicagu smrtno je otrovan cijanidom dan nakon Å¡to je podigao gotovo 425.000 dolara dobitka, objavile su u utorak lokalne vlasti.

Urooj Khan umro je 20. srpnja, dan nakon što je primio ček s dobitkom na instant lutriji "$3 million Cash Jackpot". Njegov je puni dobitak iznosio milijun dolara, ali je ta suma više nego prepolovljena jer se odlučio za jednokratnu isplatu.

Mrtvozornik okruga Cook, Stephen Cina, kod prvog pregleda nije našao traume ili neuobičajene supstance u tijelu 46-godišnjeg Khana, pa je njegov ured utvrdio da je umro prirodnom smrću.

Khan je pokopan na groblju Rosehill u Chicagu, izvijestio je list Chicago Tribune, no unutar tjedan dana zabrinuta rodbina zatražila je od mrtvozorničkog ureda novi patološki pregled, rekao je Cina za Tribune.

Ured medicinskog istražitelja utvrdio je u toksikološkom izvješću da je Khan progutao smrtonosnu količinu cijanida i njegova smrt je klasificirana kao ubojstvo.

Sada, policija razmatra ekshumaciju Khanova tijela u okviru istrage njegove smrti.

Glasnogovornica policije u Chicagu je potvrdila je da se istražuje smrt i da detektivi usko sura?uju s uredom medicinskog istražitelja.

Khan je rodom iz Indije, a u Chicago je došao kasnih 1980-ih i počeo raditi u kemijskim čistionama. Navodno je s dobitkom na lotu planirao proširiti posao.

(Hina)
 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, proèelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaèelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuèilišna profesorica, èlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebaèkog holdinga èinila se kao idealna osoba za tu politièku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem prièa o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, èija je èlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!