AFRODIZIJACI SVUDA OKO NAS

30. TRAVNJA 2010. 23:12h

Avokado ─çe vas pretvoriti u bogove seksa

Ako se osje─çate zlo─Źesto i seksi, obucite zavodljivo ─Źipkasto donje rublje s obaveznim mre┬×astim ─Źarapama i halterima. Osje─çat ─çete se kao prava zavodnica

Foto

Život
0

Tekst

Odavno se vjerovalo u narodu kako neki sastojci iz prirode mogu od ─Źovjeka koji ih konzumira napraviti izvrsnog i potentnog ljubavnika.

Polako nam dolazi ljeti i sve vi┬Üe ─çemo u┬×ivati u vru─çim danima i naravno, osje─çati ─çemo se napaljeno. Kako i ne bi bili konstantno 'uzbu─Ĺeni' kada oko nas svi su odjeveni u oskudne 'krpice' i izgledaju jednostavno zamamno.

No, koliko god na┬Üa ┬×elja bila jaka, ponekad na┬Üa seksualna potencija ne mo┬×e pratiti na┬Üu napaljenost i jednostavno se osje─çamo nemo─çno. No, nema mjesta o─Źaju jer iz bogate riznice na┬Üe majke prirode dolazi mnogo vo─ça i povr─ça koje ─çe jednostavno ja─Źati na┬Ü  libido, a oni se zovu afrodizijaci.

Afrodizijaci svoje ime mogu zahvaliti gr─Źkoj bo┬×ici Afroditi, bo┬×ici ljubavi, i u narodu su poznati od pamtivijeka. U svim kulturama svijeta su se koristili i obi─Źno su se afrodizijacima smtrale one biljke, ili dijelovi ┬×ivotinja koje su podsje─çale na ljudske spolne organe ili cjelokupnu ljudski figuru, kao ┬Üto je to slu─Źaj s ginsengom, tradicionalnim kineskim afrodizijakom i lijekom za ve─çinu bolesti.

-.--.-Jo┬Ü drevni Asteci vjerovali su kako je ─Źokolada afrodizijak
Jo┬Ü drevni Asteci vjerovali su kako je ─Źokolada afrodizijak
Iako znanstvenici odbijaju tvrdnje da afrodizijaci zaista poma┬×u, neki preparati ipak se koriste i danas i mnogi vjeruju kako upravo pod njihovim utjecajem postaju veliki ljubavnici.

Kao jedan od najpoznatijih afrodizijaka apsolutno su kamenice. Ove skupocjene ┬Ükoljke izgledom podsje─çaju na ┬×enski spolni organ i za njih se govori da daju gotovo nadljudsku seksualnu snagu. Svatko tko je probao ovog ┬Ükoljka┬Üa svjedo─Źi kako se osje─çao sna┬×no i pun energije. ┬Üto je zapravo i presudno za cjelono─çne igre u krevetu.

Od afrodizijaka ljudi 'polude'

Drugi sna┬×ni afrodozijak navodno su bademi koji svojim oblikom podsje─çaju na vaginu. U narodu se odavno vjerovalo kako ─çe sve ┬×ene poludjeti od po┬×ude ako im se daju bademi i da ─çe nasrnuti na svakog mu┬Ükarca koji im ih dadne.

Asteci su afrodizijakom smatrali i avokado i to zbog njegovog oblika. Naime, avokado na drvetu raste u paru, pa podsje─ça na testise. Oni su ovo vo─çe zvali 'Ahuacuatl' ┬Üto doslovce zna─Źi 'drvo testisa' i vjerovali su da njegovo konzumiranje pove─çava potenciju kod mu┬Ükaraca, ali i da ┬×ene pretvara u seksualne goropadnice.

Provjereno iskustvom

Iako znanstvenici odbijaju tvrdnje da afrodizijaci zaista poma┬×u, neki preparati ipak se koriste i danas i mnogi vjeruju kako upravo pod njihovim utjecajem postaju veliki ljubavnici
Naravno, kao afrodizijak se smatra i ─Źokolada i opet su tome kumovali Asteci. Oni su ─Źokoladu smatrali kao osvje┬×enje bogova jer bi im davala snagu, i zbog kofeina kojeg ─Źokolada sadr┬×ava, bistar um. Oni su ─Źokoladu pili s ─Źilijem i to vrlo vru─çu. Ovo ima i svoje znanstvene osnove, ne samo zbog kofeina, ve─ç i zbog ostalih tvari koje blagotvorno djeluju na neurotransmitere, pa se tako kod ─Źovjeka koji ju konzumira, stvara osje─çaj euforije.

Kao jo┬Ü jedan sna┬×an afrodizijak smatra se ─Ĺumbir, koji je posebno sna┬×an u kombinaciji s medom. Ovaj recept koristili su drevni kinezi, a u upotrebi je jo┬Ü i danas. Kao afrodizijak smatrale su se jo┬Ü sjemenke bora, vanilija te tartufi za koje se ka┬×e da u ─Źovjeku probude strast gotovo odmah nakon konzumiranja.

Tako ako ┬×elite provesti nezaboravnu no─ç prepunu strasti, pozovite zgodnog de─Źka ili curu kod sebe, pripremite si ve─Źeru prepunu sastojaka s na┬Üe liste i ne zaboravite na pjenu┬Üac ili ┬Üampanjac za koji se tako─Ĺer vjeruje da je afrodizijak.

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!