AFRODIZIJACI SVUDA OKO NAS

30. TRAVNJA 2010. 23:12h

Avokado će vas pretvoriti u bogove seksa

Ako se osjećate zločesto i seksi, obucite zavodljivo čipkasto donje rublje s obaveznim mrežastim čarapama i halterima. Osjećat ćete se kao prava zavodnica

Foto

Život
0

Tekst

Odavno se vjerovalo u narodu kako neki sastojci iz prirode mogu od čovjeka koji ih konzumira napraviti izvrsnog i potentnog ljubavnika.

Polako nam dolazi ljeti i sve više ćemo uživati u vrućim danima i naravno, osjećati ćemo se napaljeno. Kako i ne bi bili konstantno 'uzbuđeni' kada oko nas svi su odjeveni u oskudne 'krpice' i izgledaju jednostavno zamamno.

No, koliko god naša želja bila jaka, ponekad naša seksualna potencija ne može pratiti našu napaljenost i jednostavno se osjećamo nemoćno. No, nema mjesta očaju jer iz bogate riznice naše majke prirode dolazi mnogo voća i povrća koje će jednostavno jačati naš  libido, a oni se zovu afrodizijaci.

Afrodizijaci svoje ime mogu zahvaliti grčkoj božici Afroditi, božici ljubavi, i u narodu su poznati od pamtivijeka. U svim kulturama svijeta su se koristili i obično su se afrodizijacima smtrale one biljke, ili dijelovi životinja koje su podsjećale na ljudske spolne organe ili cjelokupnu ljudski figuru, kao što je to slučaj s ginsengom, tradicionalnim kineskim afrodizijakom i lijekom za većinu bolesti.

-.--.-Još drevni Asteci vjerovali su kako je čokolada afrodizijak
Još drevni Asteci vjerovali su kako je čokolada afrodizijak
Iako znanstvenici odbijaju tvrdnje da afrodizijaci zaista pomažu, neki preparati ipak se koriste i danas i mnogi vjeruju kako upravo pod njihovim utjecajem postaju veliki ljubavnici.

Kao jedan od najpoznatijih afrodizijaka apsolutno su kamenice. Ove skupocjene školjke izgledom podsjećaju na ženski spolni organ i za njih se govori da daju gotovo nadljudsku seksualnu snagu. Svatko tko je probao ovog školjkaša svjedoči kako se osjećao snažno i pun energije. što je zapravo i presudno za cjelonoćne igre u krevetu.

Od afrodizijaka ljudi 'polude'

Drugi snažni afrodozijak navodno su bademi koji svojim oblikom podsjećaju na vaginu. U narodu se odavno vjerovalo kako će sve žene poludjeti od požude ako im se daju bademi i da će nasrnuti na svakog muškarca koji im ih dadne.

Asteci su afrodizijakom smatrali i avokado i to zbog njegovog oblika. Naime, avokado na drvetu raste u paru, pa podsjeća na testise. Oni su ovo voće zvali 'Ahuacuatl' što doslovce znači 'drvo testisa' i vjerovali su da njegovo konzumiranje povećava potenciju kod muškaraca, ali i da žene pretvara u seksualne goropadnice.

Provjereno iskustvom

Iako znanstvenici odbijaju tvrdnje da afrodizijaci zaista pomažu, neki preparati ipak se koriste i danas i mnogi vjeruju kako upravo pod njihovim utjecajem postaju veliki ljubavnici
Naravno, kao afrodizijak se smatra i čokolada i opet su tome kumovali Asteci. Oni su čokoladu smatrali kao osvježenje bogova jer bi im davala snagu, i zbog kofeina kojeg čokolada sadržava, bistar um. Oni su čokoladu pili s čilijem i to vrlo vruću. Ovo ima i svoje znanstvene osnove, ne samo zbog kofeina, već i zbog ostalih tvari koje blagotvorno djeluju na neurotransmitere, pa se tako kod čovjeka koji ju konzumira, stvara osjećaj euforije.

Kao još jedan snažan afrodizijak smatra se đumbir, koji je posebno snažan u kombinaciji s medom. Ovaj recept koristili su drevni kinezi, a u upotrebi je još i danas. Kao afrodizijak smatrale su se još sjemenke bora, vanilija te tartufi za koje se kaže da u čovjeku probude strast gotovo odmah nakon konzumiranja.

Tako ako želite provesti nezaboravnu noć prepunu strasti, pozovite zgodnog dečka ili curu kod sebe, pripremite si večeru prepunu sastojaka s naše liste i ne zaboravite na pjenušac ili šampanjac za koji se također vjeruje da je afrodizijak.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!