27. OUJKA 2012. 08:40h

Zbog prometne nesreće obustavljen promet Klaićevom ulicom u smjeru zapada

Foto

Zagreb
0

Tekst

Zbog prometne nesreće u kojoj su jutros oko 7.30 sati sudjelovala dva osobna vozila te biciklistica do daljnjeg je prekinut promet Klaićevom ulicom u smjeru zapada.

Prometna nesreća dogodila se na križanju Klaićeve i Kačićeve ulice. Jedno je osobno vozilo zbog sudara završilo na boku, a dvije su osobe hospitalizirane u zagrebačkim bolnicama, objasnili su iz PUZ-a.

Sigurnost biciklista u prometu komentirala je predsjednica udruge "Moj bicikl" Darinka Jug.

– Biciklisti, ako pogledamo policijske statistike, ne stradavaju toliko u prometu koliko vozači motocikala, ali se svi jednako moraju držati prometnih pravila. Pri vožnji biciklom nužno se držati desne strane kad god je moguće, a pri prijelazu ceste smanjiti brzinu na onu hoda pješaka kako bi bili lako uočljivi ostalim sudionicima u prometu – upozorila je Darinka Jug. Inače, ova udruga broji oko 1200 članova u cijeloj Hrvatskoj.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!