13. TRAVNJA 2012. 10:19h

Zbog mraza u Velikoj Gorici proglašeno stanje elementarne nepogode

Tekst

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je elementarnu nepogodu za područje Velike Gorice nastalu između 5. i 10. travnja ove godine zbog niskih jutarnjih temperatura i mraza koji su prouzročili štetu na poljoprivrednim kulturama, objasnili su iz županije.

Nakon županove odluke o proglašenju elementarne nepogode, gradsko i županijsko povjerenstvo obavit će procjenu šteta i u zakonskom roku dostaviti izvještaj Državnom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, najavljuju iz Zagrebačke županije.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!