MEĐUNARODNA KAMPANJA

22. TRAVNJA 2009. 11:35h

Zaplešite na Cvjetnom povodom Svjetskog dana plesa

Mladi breakdanceri na Trgu bana Jelačića

Foto

Zagreb
0

Tekst

Svjetski dan plesa isti dan slavit će se u šest zemalja u regiji, a proslave će se prenositi uživo na velikim vidozidovima s trgova.

Plesni Centar Tala i NOMAD Dance Academy pozvali su građane da u povodu Svjetskog dan plesa 29. travnja, između 19 i 20 sati, zaplešu na zagrebačkome Cvjetnom trgu, i tako ''podrže kampanju promicanja plesne umjetnosti kao, svakome urođenog, kreativnog čina''.

Svjetski dan plesa isti dan slavit će se u šest zemalja u regiji, a proslave će se prenositi uživo na velikim vidozidovima s trgova u Ljubljani, Beogradu, Sarajevu, Sofiji, Skopju i Zagrebu.

Na plesnom događanju ''Go Out&Dance'', na Cvjetnom trgu će, uz glazbu DJ Alena, plesati članovi raznih plesnih umjetničkih organizacija, plesnih škola i ljubitelji plesa koji se odazovu.

Bit će pročitana tradicionalna međunarodna poruka koje je autor ove godine britansko-bangladeški plesač i koreograf Akram Khan. Uz hrvatsku poruku autorice Ivice Boban, prikazat će se rad ''Go Out & Dance'', video uradak Aleksandre Janeve Imfield i Olivera Imfielda u kojem sudjeluju mnogi umjetnici, kreatori kulturne politike i drugi. U zagrebačkom dijelu videa plešu, među ostalima, Goran Navojec, Davor Gobac, Ćiro Blažević, Vili Matula, Milana Broš.

Na Svjetski dan plesa, taj uradak će se prikazivati na raznim TV postajama te na internetu i u javnim prostorima.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!