24. KOLOVOZA 2015. 21:57h

Zagrebački maraton dobio certifikat od Europske atletike

Sastanak povodom zagrebačkog maratona

Foto

Zagreb
0

Tekst

U povodu priprema i organizacije ovogodišnjeg Zagrebačkog maratona, gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, održao je danas u zgradi Gradske uprave radni sastanak na temu 24. Zagrebačkog maratona – kojemu su prisustvovali predsjednik i glavni tajnik Zagrebačkog atletskog saveza Marko Jakopović i Franjo Kordić.  

Značajna novina je da je Zagrebački maraton dobio certifikat od Europske atletike, krovne organizacije za ulično trčanje. Time je po prvi puta zagrebački maraton ušao u društvo najboljih maratona Europe i svijeta po pitanju sigurnosti i zaštite trkača na utrkama s velikim brojem sudionika. Riječ je o velikom priznanju organizatorima ali i o dodatnom prestižu maratona.

Za ovu je godinu najavljen i novitet, a to je Dječji maraton u kojemu se očekuje sudjelovanje djece predškolske i osnovnoškolske dobi, a koji će, dan ranije, biti svojevrsna uvertira Zagrebačkome maratonu najavljenom za 11. listopada.

O detaljima Zagrebačkog maratona javnost će biti na vrijeme izviještena.“

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!