20. SIJENJA 2012. 09:21h

Zagrebački taksisti vraćaju se na stajalište pred Zračnom lukom Zagreb

Foto

Zagreb
0

Tekst

Zagrebački se taksisti već sljedeći tjedan, kako doznajemo, vraćaju na Pleso i u Veliku Goricu. 
Sporazum na razini lokalnih samouprava sljedeći tjedan bi trebali potpisati gradonačelnik Milan Bandić i prvi čovjek Velike Gorice, Dražen Barišić. Tako se više zagrebački vozači neće morati “prazni” vraćati iz Gorice, a ujedno će im opet biti dozvoljeno povesti putnike iz Zračne luke. 
Naime, dosad su zagrebački taksisti smjeli voziti samo prema Velikoj Gorici, a ne u suprotnom smjeru. Prekršitelje se kažnjava s globom čak do šest tisuća kuna. Iz gradske uprave tvrde da će sporazum taksistima omogućiti više zarade.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!