3. SVIBNJA 2012. 16:41h

Zagrebački holding ima milijardu kuna duga, a svaki tjedan novi djelatnici

Foto

Zagreb
0

Tekst

Milijardu kuna. Toliko je Zagrebački holding uspio nagomilati gubitaka u posljednje dvije godine. Građani su šokirani.

Pridružuje im se i predsjednik HSLS-a Darinko Kosor.

"To je jedan bezobrazluk. To pokazuje na koji način radi Uprava Zagrebačkog holdinga", rekao je Kosor koji stoga traži smjenu cijele uprave i predsjednika joj Ive Čovića...

"Kao i u nogometu kad postižete loše rezultate, onda treneri odlaze. Odlaze treneri i iz Barcelone pa ne znam zašto ne bi otišla loša uprava Zagrebačkog holdinga", kaže Kosor, tim više što od izbacivanja gradonačelnika Bandića kao jedinog člana iz skupštine Holdinga nije napravljeno ništa na značajnijem smanjenju troškova.

"Mi se u Holdingu ponašamo kao da živimo u Švicarskoj, a ne u Hrvatskoj. Nije na snazi novi kolektivni ugovor, a svaki se tjedan zapošljava 10-20-30 novih djelatnika u Holdingu i to u tišini, da se ne zna da se ljudi zapošljavaju. Postoje politička zapošljavanja", ističe Kosor.

Glasnogovornik Holdinga Dušan Viro priznaje da se zapošljava određen, njemu nepoznat broj ljudi. A nije mu ni znano ima li među njima, kako tvrdi Kosor, i nekih predsjednika vijeća gradskih četvrti i članova SDP-a.

"Ja to doista ne znam. Meni takav slučaj nije poznat. Mi kada zapošljavamo, zapošljavamo djelatnike koji su nam potrebni", pojasnio je Viro.

Darinko Kosor tvrdi da postoji plan da se na sjednici Skupštine Holdinga u utorak, četveročlana Uprava proširi za dva nova člana.

"To je na godišnjoj razini nekih milijun kuna bruto dodatnih troškova", predstavio je Kosor financijsku računicu širenja Uprave Holdinga, dok je Viro rekao da će to komentirati tek i ako se to dogodi.

Dva nova potencijalna člana Uprave su doduše već zaposlena u Holdingu, ali bi im plaća s 20 tisuća bruto, porasla na više od 30 tisuća kuna. No, to je prava sitnica u odnosu na manjak od milijardu kuna.

"Normalno da će na kraju sve gubitke i dubioze plaćati građani kroz cijene komunalnih usluga", ističe Kosor, a takvo što očekuju i građani.

"Mi ćemo vratiti taj dug. Ja ću dobiti račun od Holdinga na 700-800 kuna i jedan dio ću i ja dati. Svaki mjesec toliko", rekla nam je jedna građanka. (Mediaservis)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!