31. SVIBNJA 2012. 11:34h

Zagreb: Flash krimi

Policija RH

Foto

Zagreb
0

Tekst

Jučer u večernjim satima, u Maksimiru je nepoznati maskirani pljačkaš prijeteći pištoljem opljačkao trgovinu i odnio nekoliko tisuća kuna. 

Istodobno, u Jastrebarskom su trojica nepoznatih maskiranih pljačkaša opljačkali 87-godišnjaka i ukrali mu novac i mobitel.

Jučer su u Novom Zagrebu dvojica nepoznatih pljačkaša opljačkali trgovinu izkoje su ukrali parfeme. Materijalna šteta nije utvrđena.

U Črnomercu je jučer nepoznati muškarac s leđa prišao 75-godišnjakinji i s vrata strgnuo lančić u vrijednosti nekoliko tisuća kuna. 

U istom kvartu, dvojica su nepoznatih mlađih muškaraca prišla 62-godišnjakinji i svrata joj strgnuli lančiće. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna. 

U Maksimiru je nepoznati mlađi muškarac s leđa prišao 66-godišnjakinji i s vrata strgnuo lančiće u vrijednosti nekoliko tisuća kuna. 

U istom kvartu, nepoznati je muškarac prišao 70-godišnjakinji i s vrata joj strgnuo lančić vrijednosti nekoliko tisuća kuna. 

U Gajevoj su dvojica nepoznatih muškaraca prišla 48-godišnjakinji i s vrata joj strgnuli lančić vrijednosti više tisuća kuna. 

U Sesvetama su dvojica nepoznatih muškaraca prišla 66-godišnjakinji i s vrata joj strgnuli lančić vrijednosti nekoliko tisuća kuna. 

Između 29. i 30. svibnja u Maksimiru, nepoznati je provalnik iz kuće ukrao novac i nakit na štetu 42-godišnjeg vlasnika. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

Jučer je u Novi Zagrebu nepoznati provalnik provalio u stan u vlasništvu 35-godišnjaka i ukrao laptop, nakit i druge predmete. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna. 

U Trešnjevci je nepoznati provalnik provalio u stan u vlasništvu 49-godišnjaka i ukrao nakit i druge predmete. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna. 

Jučer je u Novom Zagrebu nepoznati provalnik provalio u kuću u vlasništvu 36-godišnjaka i ukrao nakit i novac. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna. 

Između 29. i 30. svibnja na Peščenici je  nepoznati provalnik provalio u skladište tvrtke iz Zagreba i ukrao mjerne uređaje i metalne predmete.

   
Jučer je u Trnju na parkiralištu nepoznati provalnik provalio u Porsche Cayenne u vlasništvu novčarske ustanove i ukrao novac i mobitel na štetu 45-godišnjaka. Materijalna šteta iznosi više desetaka tisuća kuna.  

Jučer u večernjim satima 33-godišnja vozačica Hyundai Sonate vozila se ulicom Novoselečki put. Nije držala dovoljan razmak, pa je naletjela na stražnji dio auta Škoda Felicia kojom je upravljao 65-godišnjak. U nesreći je teško ozlijeđena 56-godišnja putnica iz Hyundaija, a lakše vozač Škode. Liječnička pomoć im je pružena u KB Dubrava.

Jučer je u Maksimiru nepoznati provalnik provalio u kuću u vlasništvu 61-godišnjaka i ukrao nakit vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna. 

Obavljenim očevidom policija je utvrdila da je zbog kvara na električnom bojleru došlo do proboja napona električne energije na vodovodnu instalaciju, što je imalo za posljedicu jučerašnju smrt 77-godišnjaka. 

Jučer oko 10 sati na raskrižju Trga kralja Petra Krešimira i Ulice neznane junakinje, 47-godišnjak je nepropisno prelazio cestu, pa je na njega Opel Corsom naletio 30-godišnjak. Pješak je odvezen u Kliniku za traumatologiju gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Uhićena je 37-godišnjakinja koja je opljačkala 87-godišnjakinju.

Osumnjičena je 28. svibnja došla na adresu stanovanja 87-godišnjakinje u Ulici Sv. Leopolda Mandića i ponudila joj na prodaju robu i masažer. 87-godišnjakinja je 37-godišnjakinju pustila u kuću, a ova je iskoristila njezinu nepažnju i iz hodnika ukrala novčanik s novcem. 37-godišnjakinja je zadržana u pritvoru.
 

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!