VELIKI INTERES MATURANATA

16. SIJENJA 2007. 15:05h

Za besplatne seminare prvog dana iznad 500 prijava

Tekst

Seminare mogu poha?ati svi zagrebački maturanti, ne samo oni koji imaju prebivalište u metropoli. Prijave traju do ovoga petka, 19. siječnja

Zagrebački maturanti ove bi jeseni najradije zasjeli u klupe Ekonomskog, Pravnog, Filozofskog i Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Rezultat je to jučerašnjeg prvog dana prijava za besplatne pripreme za fakultete koji i ove godine organizira grad Zagreb. 

Najviše prijava za Ekonomiju

Na seminare se jučer prijavilo više od 500 maturanata. Tako se u X. gimnaziji jučer do 15 sati za Ekonomski fakultet prijavilo čak 120 maturanata, a za Pravni više od 60. U I. i IV. gimnaziji većina, pak, želi na Filozofski fakultet, njih 60-ak od 120 prijavljenih, dok će se 30-ak maturanata pripremati za Učiteljsku akademiju.

Za Fakultet političkih znanosti prijavilo se 20-ak učenika, a svega 10-ak budućih brucoša prijavilo se za Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet. I u MIOC-u su zadovoljni jučerašnjim odazivom maturanata za pripreme. Do 15 sati, prijavilo se otprilike 180 učenika od kojih je čak polovica za Fakultet elektrotehnike i računarstva.

Prebivalište nije uvjet

Prijave traju do 19. siječnja, od 10 do 17 sati. Za razliku od prošle godine, mogu ih poha?ati svi zagrebački maturanti, a ne samo oni koji imaju prebivalište u metropoli. Prva radni dan za buduće brucoše je subota, 27. siječnja.