1. SVIBNJA 2012. 19:07h

VIDEO: Aktivisti Građanske akcije u naguravanju s Robertom Ljutićem

Foto

Zagreb
0

Tekst

Na proslavu praznika rada u Maksimir su stigli i aktivisti Građanske akcije. Dok je gradonačelnik Milan Bandić dijelio grah oni su ga, koristeći megafon, vrijeđali : „Dođite uzeti grah od čovjeka koji ima 200 i nešto kaznenih prijava. Vaš Milan Bandić koji zapošljava rođake, navalite!“

Iznervirani njihovim povicima, aktivistima Građanske akcije zatim su prišla dvojica muškarca, a jedan od njih nazvao ih je skupinom majmuna. Drugi muškarac, djelatnik ureda gradonačelnika Robert Ljutić je uzeo mobitel u ruke i pozvao policiju. I sami aktivisti su zatim počeli vikati: „Molim policiju da priđe! Bandićevi predstavnici me napadaju!“

Zatim je skoro došlo do fizičkog naguravanja između jednog aktivista i Ljutića. Jedan prolaznik doviknuo je : „J*** ti Milan Bandić mater!“, a jedan stariji muškarac prišao je aktivistima i rekao da mora imati smeće u mobitelu pa ih je slikao i počeo vrijeđati.

Policija je stigla, ali nisu izvršili identifikaciju već su aktivistima rekli da dignu prijavu protiv NN osobe. Aktivisti Građanske akcije tvrde kako će u četvrtak upitati ministra Ostojića zašto policija nije privela ljude koji su ih napali, a Bandiću su poručili: „Ovo ti je zadnji mandat, rođo!“. Milan Bandić se nije želio uplitati u ovu neugodnu situaciju nego je samo mirno i strpljivo dijelio porcije građanima.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!