8. VELJAE 2012. 08:27h

Ured Pavla Kalinića dobiva `strategijsku sobu` i nove prostorije za rad

Pavle Kalinić

Foto

Zagreb
0

Tekst

Gradski ured za upravljanje u hitnim situacijama, koji vodi pročelnik Pavle Kalinić, seli se na novu adresu, u ulicu kneza Ljudevita Posavskog 48. Nove prostorije koje imaju 1458 četvornih metara Kalinić je zatražio od Grada na korištenje jer im je na dosadašnjoj adresi, u Ilici 5, kažu, skučeno i neadekvatno za njihov rad.

Uređuju prostore

Točan datum preseljenja nije definiran jer “Bandićev specijalist za krizne situacije”, kako mu tepaju, treba sačekati uređenje.

– Preseljenje ovisi o dinamici sanacije i opremanja prostora. Naime, prostorije u Ljudevita Posavskog u koje se selimo devastirane su, treba ih urediti kako bi bile funkcionalne – poručio je Pavle Kalinić. Koliko će uređenje koštati, još nije poznato. Čim se presele, 20 trenutačno zaposlenih službenika i dva volontera Ureda za upravljanje u hitnim situacijama na raspolaganju će imati podrumsku prostoriju, u kojoj će se opremiti operativni i strategijski centar. Mjesta će se pronaći i za skladištenje opreme koja se, kaže Kalinić, do sada čuvala u skloništima na nekoliko lokacija. U prizemlju na 513 četvorna metra nalazit će se soba za sastanke i prostrani ulaz za sve koji rade u uredu iz kojeg su još odavno poručili: “Mi suzbijamo masovne katastrofe.” Prvi je kat rezerviran za urede.

– Operativna i strategijska soba prije svega su komunikacijski centri koji moraju funkcionirati i u uvjetima najtežih katastrofa – objasnili su razloge zbog kojih su im potrebna 452 četvorna metra za strategijski centar. Prostorije kojima su se koristili od travnja 2008., kada je Ured i osnovan, dužni su vratiti, a iz Grada im poručuju: Budite dobri gospodari i podmirite sve režijske troškove.

– Sadašnji prostori su neadekvatni, od statike do toga da ne omogućavaju normalan rad – kaže Kalinić.

Širi se i Jelavićev ured

Podsjetimo, Kalinić je još u prosincu 2008. tvrdio kako Ured neće funkcionirati ako hitno ne nabave oklopno vozilo, bespilotnu letjelicu, helikoptere i druga, za Bandićev budžet nedostižna tehnološka čuda, no ništa od tih zahtjeva.

Nove prostorije zatražio je i Jelavićev Ured za izgradnju grada. Oni će dobiti dodatnu prostoriju od 701 četvorni metar u zgradi u kojoj već jesu, Draškovićevoj 25, u kojoj će i dalje biti komunalno redarstvo.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!