29. SVIBNJA 2012. 13:02h

U srijedu se obilježava Dan branitelja Grada Zagreba

Foto

Zagreb
0

Tekst

U srijedu 30. svibnja se obilježava Dan branitelja Grada Zagreba povodom kojeg će se održati prijem branitelja u Gradskoj skupštini, a svečane govore će održati Davor Bernardić, ministar Predrag Matić, general pukovnik Drago Lovrić i predsjednik ZU HVIDR-e Grada Zagreba Mirko Ljubičić.

U sklopu Dana branitelja Grada Zagreba otvorit će se izložba fotografija ratnih vojnih invalida "Dani poslije".
Sjećanje i molitva za sve poginule i nestale branitelje obilježit će se u Zavjetnoj crkvi Svete Mati Slobode u 19 sati. Nakon toga slijedi polaganje vijenaca i paljenje svijeća pred Pijetom Sveta Mati Slobode, a u velikoj dvorani crkve biti će domjenak i predstavljanje te najava monografija 1. Hrvatskog gardijskog zdruga, 1. Hrvatske gardijske brigade „Tigrovi“ i 2. Hrvatske gardijske brigade „Gromovi“.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!