5. SRPNJA 2012. 16:33h

U HGK dodijeljeni znakovi `Hrvatska kvaliteta` i `Izvorno hrvatsko`

Foto

Zagreb
0

Tekst

Na danas održanoj sjednici Savjeta vizualnog označavanja hrvatskih proizvoda u Hrvatskoj gospodarskoj komori dodijeljeno je pravo uporabe znaka „Hrvatska kvaliteta“ sljedećim proizvodima, odnosno liniji proizvoda.

Linija proizvoda Muška odijela: Marty - Tedy - Bery - Ceremonia - Smoking tvrtke Kotka d.d., Krapina, proizvodu Hrastov rezani furnir tvrtke Furnir Otok d.o.o., Otok i liniji proizvoda „Med: Cvjetni, Bagrem, Kesten“ tvrtke Agro Favorit d.o.o., Slatina.

Ujedno je dodijeljeno pravo uporabe znaka „Izvorno hrvatsko“ proizvodima: Škrlet - kvalitetno vino Vinarije Mikša, Repušnica, Škrlet - kvalitetno vino Vinarije Miklaužić, Popovača i Škrlet - kvalitetno vino, Vinarije Trdenić, Sisak.

Znak "Izvorno hrvatsko" nose natprosječno kvalitetni proizvodi proizvedeni na području Republike Hrvatske koji su nastali kao rezultat hrvatske tradicije, razvojno- istraživačkog rada, inovacije i invencije. Znak "Izvorno hrvatsko" priznanje je proizvodu i proizvođaču, a ujedno i jamstvo potrošaču da je riječ o jedinstvenom proizvodu koji zadovoljava najviše zahtjeve kvalitete te predstavlja sam vrh svjetske ponude.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!