16. RUJNA 2011. 13:46h

U Areni Zagreb svečano zatvorene INA Sportske igre mladih 2011.

Foto

Zagreb
0

Tekst

Gašenjem plamena u prepunoj dvorani najveće sportske dvorane Arena Zagreb, svečano su zatvorene INA Sportske igre mladih 2011.

Plamen je ugasio Petar Čobanković, ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja koji je naglasio važnost ove sportske manifestacije koja se već godinama odvija pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Vlade RH

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, kao suorganizator velike završnice oskušao se u graničaru. Kapetan „Brzih“ u svoj pobjedničkom timu zaigrao je s nogometašima NK Dinamo (Jurčić, Kelava, Sammir, Vida, Badelj i Kovačić) te Zoranom Mamićem. Ova sportska ekipa natjecala se protiv „Žestokih“ koju su činili novinari Hloverka Srzić-Novak, Lana Banely, Željko Vela, Petar Pereža, Tomislav Jelinčić, Filip Brkić, Dragan Primorac, Dubravko Šimenc i Veljko Mršić.

Zdravko Marić, predsjednik INA Sportskih igara mladih tom prilikom je istaknuo: 

- Današnja puna Arena i 80.000 sudionika dokaz su kako idemo u dobrom smjeru te imamo potporu djece i mladih koja nam je najpotrebnija. Sve dok se sudionici s osmijehom vraćaju svojim domovima mi znamo kako naša misija uspijeva te da slogan kroz koji djelujemo: “Živimo život bez droge jer droga uzima život“, nije samo slovo na papiru.

Također, Marić je zahvalio i Ini, generalnom sponzoru, Igara na velikom trudu kako bi ovogodišnje INA Sportske igre mladih unaprijedili natjecanje i bili što kvalitetniji. Ivan Krešić, član Uprave Ine izjavio je da INA, koja je prisutna u našem društvu već desetljećima, dajući podršku ovakvim projektima pokazuje da prepoznaje prave vrijednosti te dodao:

- Mogu reći da su INA Sportske igre mladih mnogo više od sporta i natjecanja. Pred sobom vidim mlade ljude koji su tijekom protekla tri mjeseca kroz sport i druženje naučili mnogo toga kao što je primjerice fair play, pravednost, timski rad i upornost. Sve to što ste naučili pratit će vas dalje kroz život. A ono najvrednije što ste stekli su svakako prijateljstva koja su važan oslonac u životu. I ponosan sam što je upravo INA tome dala svoj doprinos.

INA Sportske igre mladih 2011. okupile su rekordan broj sudionika od čak 80.000 natjecatelja koji su se natjecali u deset sportova. Natjecajući se po cijeloj Hrvatskoj, veliko finale odigralo se u Splitu. I po prvi put u 15. godina, koliko se Igre
odvijaju, svečano zatvaranje održano je izvan Splita.

Nagrada za fair play

Tijekom svečanosti roditelji Jakovac uručili su nagradu za fair play ekipu, koja je otišla u ruke Domagoju i Franu, iz Zagrebačke županije, a koje je ujedno prigodnim poklonom nagradila i INA. Matteo Tim Jakovac – nagrada za fair play dodjeljuje se tradicionalno već nekoliko godina ekipi koja na tereni i izvan njega, iskaže brigu za svoje suigrače. Domagoj i Fran natjecali su se u odbojci na pijesku, kategorija 1996. i mlađi. 

- Zahvaljujući fair play igri besplatno smo ljetovali i u Splitu, iako nismo pobijedili na Regionalnom natjecanju. No nastupit ćemo i iduće godine i potrudit se biti još bolji - kazao nam je Domagoj.

Noviteti u 2011.:

• INA – Industrija nafte d.d. generalni sponzor INA Sportskih igara mladih

• Prijave putem weba, telefona, Facebooka i na pojedinim INA Benzinskim postajama

• 80.000 natjecatelja

• Županijsko natjecanje održano u svim županijskim središtima, širom cijele Hrvatske

• Regionalno natjecanje održano u četiri regije: Istok, Srednja Hrvatska i Jug (uz Grad Zagreb)

• Finale u Splitu s 1.400 finalista koji su po tjedan dana besplatno boravili u Splitu

• Stars Međunarodni dani INA Sportskih igara mladih okupili su djecu iz Bosne i Hercegovine,

Makedonije, Estonije, Mađarske, Crne Gore i Hrvatske

• Sportske igre mladih, po prvi put održani u Bosni i Hercegovini s 11.000 sudionika – širenje na regiju

• Mađarska želi Sportske igre mladih

• Jose Mourinho – novi ambasador INA Sportskih igara mladih

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!