13. RUJNA 2012. 22:36h

Turistička crna rupa odlazi u povijest nakon što je pojela 10 milijuna kuna

Turistički vlakić

Foto

Zagreb
0

Tekst

Dva turistička vlakića kao posebno skupa i neopravdana investicija Zagrebačkog holdinga, od kraja sljedeće godine više neće voziti centrom grada i oko Jaruna. Trošak je prevelik i uopće nije jasno zašto su kupljeni.

Iako se dosad baratalo u javnosti da je njihova cijena kroz leasing enormnih 5,8 milijuna kuna, posljednji podaci koje je objavio Gradski ured za gospodarstvo, pokazuju da je ona 10 milijuna kuna. Podsjetimo, kada je u javnost prvi puta procurila vijest o cijeni turističkih vlakića, ugledni obrtnik Željko Vrbanus je rekao da najmoderniji i po narudžbi napravljeni turistički vlakići za Dubaiju imaju cijenu od oko 1,6 milijuna kuna. Zagrebački su ipak nešto posebno.

Vlakići su kupljeni 2008. godine od Gredelja, a preko Hypo leasinga. Ispočetka je jedan vozio po centru grada besplatno, a drugi je sporadično vozio oko Jaruna. Zadnje dvije godine uvedena je simbolična cijena od 10 kuna za odrasle i pet za djecu. To nije niti približno dovoljno za pokrivanje troškova. Kako je objavio Ured za gospodarstvo, u pola  godine za plaćanje njihova najma trebalo je milijun kuna. Još 370 tisuća je otišlo za vozače i gorivo. A vlakići su donijeli Holdingu od karata 139 tisuća kuna.

U pet godina je dakle samo za leasing potrebno dati 10 milijuna kuna. Te još dodatnih 3,7 milijuna potrošiti na vozače i gorivo.

- Možda zvuči neobično, ali nama su ti vlakići bili najisplativiji ako uopće ne voze. Tada plaćamo samo najam, a nemamo gubitke na vozačima i gorivu - ironičan je izvor iz Zagrebačkog holdinga. On nam je potvrdio da po isteku leasinga sljedeće godine, uopće više ne žele trošiti novac i da će vlakiće prepustiti Hypo-u.

Kupnju vlakića od Gredelja je inicirao bivši direktor ZET-a Ivan Tolić i provela bivša uprava Holdinga. Tolić je i sam gredeljevac i u dva navrata je bio direktor te tvrtke. Visoke troškove leasinga je pravdao što su u njih uključeni i osiguranje, održavanje i osiguranje. Iako su vlakići kupljeni od Gredelja i predstavljeni su kao hrvatski proizvod, na kraju je ispalo da je Gredelj uvezao vlakiće, a napravio sam konstrukciju, sjedala i prebojao ih. I to prodao Holdingu.

Turistički vlakići će ipak imati i svoj vrhunac prije nego što nestanu sa zagrebačkih ulica. Holding je odlučio da ubuduće voze svaki dan i da tako kroz naplatu karata pokušaju vratiti što više novca za pokriće njihovih troškova. Uvjet je bio da dobiju i subvenciju Zagreba. Gradonačelnik Milan Bandić prošli tjedan im je odobrio jednokratnu potporu od 100 tisuća.

A vlakići? Hypo ih može prodati nekom drugom gradu nakon što ih Holding vrati. I uz znatno nižu prodajnu cijenu, zarada je sigurna nakon što su od Holdinga za njih dobili 10 milijuna kuna.