28. LIPNJA 2012. 20:09h

Turistički kabrio autobus i ovog ljeta vozi Zagrebom

Turistički autobus

Foto

Zagreb
0

Tekst

Duh starog Zagreba, monumentalna zdanja i spomenici kulture te još mnoge zanimljivosti našeg grada ovog ljeta ponovno se mogu doživjeti iz turističkih kabrio autobusa ZET-a, priopćio je Zagrebački holding.

Na kružne vožnje, crvenom i zelenom linijom, autobusi kreću svakog dana od podneva, iz Bakačeve ulice podno Kaptola.

Crvena linija prolazi kroz srednjovjekovnu gradsku jezgru. Na putu dugom 12,5 kilometara autobus vozi središtem grada, Zrinjevcem uz Mimaru i ostale gradske znamenitosti. Polasci su pet puta dnevno, svakih 90 minuta, prema voznom redu.

Zelena linija vozi još dalje, do jezera Jarun i Bundek te parka Maksimir, uz sedam usputnih stajališta. Kabrio autobus na toj liniji s Kaptola vozi dvaput dnevno.

Zagrebački holding podsjeća da je turistički razgled organiziran prema "hop on hop off" principu, odnosno turisti s jednom kupljenom kartom mogu neograničeno koristiti obje linije s bilo kojeg stajališta tijekom 24 sata. Vozila su opremljena i posebnim sustavom koji, putem virtualnog turističkog vodiča i GPS-a, putnike na osam jezika putem slušalica upoznaje s gradskim znamenitostima uz koje prolaze tijekom vožnje. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!