4. SVIBNJA 2015. 15:33h

TOMINAC Monodrama Ja koja imam nevinije ruke osvojila Grand Prix u Bitoli

Vesna Tominac

Foto

Zagreb
0

Tekst

Na 17. me?unarodnom festivalu monodrame u Bitoli od 24. do 28. travnja, u čijem su se ovogodišnjem programu natjecale  predstave iz 10  zemalja, GRAND PRIX osvojila je hrvatska predstava, „Ja koja imam nevinije ruke“, u izvedbi glumice Vesne Tominac Matačič koja je i autorica dramaturškog predloška za predstavu, u režiji Ivana Lea Leme i nezavisnoj produkciji Tatjane Aćimović i Zagrebačkog glumačkog ateljea.
 
Pet članova me?unarodnog žirija predvodio je ugledni ruski glumac Yuriy Nazarov u čijoj se  bogatoj biografiji od preko 200 filmova nižu i oni velikih svjetskih naslova kao što je “ Andrej Rubljov“ legendarnog redatelja Tarkovskog.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!