INICIJATIVA PROTIV USTAŠTVA

13. PROSINCA 2008. 17:08h

Spremni smo braniti antifašističke vrijednosti RH

Foto

Zagreb
0

Tekst

Inicijativa protiv preimenovanja Trga maršala Tita priopćila je kako svi oni koji podvaljuju zločinačku ideologiju nisu dobrodošli.

Građanska inicijativa ''Protiv ustaštva i povijesnog revizionizma'' priopćila je kako je zadovoljna prosvjedom održanim protiv preimenovanja Trga maršala Tita u Zagrebu.

- Prosvjed je organiziran iz protesta prema antidemokratskim i filofašističkim skupinama koje su se odazvale skupu ''Krug za trg''. Pokazali smo sebi, Zagrebu i Hrvatskoj da smo ustrajna i solidarna

Mario Ćužić-.--.-
Photo Mario Ćužić  
grupa od očekivanih i najavljenih dvjestotinjak antifašista i antifašistkinja i da smo spremni braniti ustanove i antifašističke vrijednosti naše Hrvatske - stoji u priopćenju građanske inicijative ''Protiv ustaštva''.

S druge strane, kod Zdenca života prosvjedovali su oni koji žele Trg maršala Tita preimenovati u Kazališni trg, kako se nekoć zvao. Njima je građanska inicijativa ''Protiv ustaštva'' poručila kako nisu dobrodošli.

- Istim onima koji su nam ne tako davno slikama Ante Pavelića osporavali pravo na Trg žrtava fašizma, koji su letvama i suzavcem napadali građane Zorana Pusića, Stipu Mesića, Stipu Šuvara, Zorana Oštrića, Sanju Kapetanović i mnoge druge, koji danas ponovno pokušavaju hrvatskoj javnosti podvaliti svoju zločinačku ideologiju, poručujemo da su u Hrvatskoj, demokratskoj i antifašističkoj zemlji zauvijek nedobrodošli - zaključuje se u priopćenju.

Više o prosvjedu pročitajte u članku: FOTO: Policija između dviju grupa prosvjednika.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!