25. TRAVNJA 2012. 15:47h

Širi se optimizam u Hrvata! Za sada na 72 kvadrata...

Milan Bandić

Foto

Zagreb
0

Tekst

U Hrvatskoj treba širiti optimizam, ponavljaju se poput loših navika svi političari domaće prakse neovisno kojoj kuhinji pripadali. Milan Bandić je, kao i obično, prvi od njih s riječi prešao i na djela. Od ove godine travanj neće biti drag samo predesnim nego i presretnim građanima Zagreba.

Dva dana nakon 10. travnja Milan Bandić je aktom gradonačelnika dodijelio gradski prostor u Žerjavićevoj ulici 6 Udruzi optimista Hrvatske.

Optimizam će članovi udruge moći širiti u razizemlju i polukatu dvorišne zgrade ukupne površine 72,49 četvorna metra. Pozitivno shvaćanje i gledanje svijeta neće biti besplatno, ali će cijena biti povlaštena. Optimisti će Gradu plaćati 1 087 kuna i 35 lipa mjesečno.

Siniša Cmrk, nekadašnja tv zvijezda dječjih emisija, Udrugu optimista je osnovao prošle godine. Početkom ove godine predstavio je i projekt Svjetski dan optimizma, odnosno svoj prijedlog Ujedinjenim narodima da proglase Međunarodni dan optimizma. Cvrk bi htio da to bude 15. rujna, a da 2012. godina bude prva. Bandić mu je brzo dao prostor, ali UN mu još nije odobrio datum.

No, valja se i tu nadati najboljem mogućem ishodu. 

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!