24. KOLOVOZA 2015. 13:16h

ŠIRI GRANE U stranku Milana Bandića prešla HDZ-ova vijećnica iz Vukovara

Mirjana Semenić Rutko

Foto

Zagreb
0

Tekst

Donedavna HDZ-ova vijećnica u vukovarskom Gradskom vijeću Mirjana Semenić Rutko potvrdila je u ponedjeljak da je prešla u stranku koju vodi zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, iz želje da pomogne ekonomskom razvoju Vukovara, pošto Bandićeva stranka, tvrdi, daje veći naglasak na gospodarski razvoj.

Semenić Rutko je tom odlukom ujedno postala i povjerenica stranke "Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti" za Vukovar.

"Promijenila sam stranku iz jedne jedine želje, a to je da što više nastojim pomoći ekonomskom razvoju Vukovara", rekla je novinarima, naglasivši da ono što svakodnevno u Vukovaru vidi jest odlazak mladih i obitelji s djecom.

"Ovaj grad ne može opstati samo na starim ljudima, na umirovljenicima, budućnost grada leži u razvoju privrede", poručila je Semenić Rutko i ocijenila da se u Bandićevoj stranci daje veći naglasak na gospodarski razvoj.

Na novinarski upit o mogućim posljedicama na odnose snaga u vukovarskom Gradskom vijeću Vukovara, odgovorila je kako je spremna na svaku suradnju i sve ono što je na dobrobit grada Vukovara.

Od 21 vijećnika u Gradskom vijeću Vukovara koalicija HDZ-HKS sada ima devet vijećnika, HDSSB-a jednog, koalicija SDP-HNS pet vijećnika, SDSS četiri, SNS jednoga, a jednoga vijećnika u Vukovaru od sada ima i stranka Milana Bandića.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!