13. TRAVNJA 2012. 17:56h

Sinjani dobili 120, a homoseksualci 98 kvadrata gradskog prostora!

Zastave, svirka, ples i ljubav.

Foto

Zagreb
0

Tekst

Kada već nije mogao dati više novaca iz gradske pričuve ovog travnja, gradonačelnik Milan Bandić je svoj imidž darežljive osobe odlučio popraviti u četvornim metrima. U travanjskim aktima samo je jednima uzeo, a većinom je gradske prostore dao - u povlašteni najam. No, krenimo svisoka.

Društvu Splićana u Zagrebu "Marjan" daje se na privremeno korištenje prostor u Masarykovoj 22, prvi kat, površine 104,19 m2, za za 2 083 kune mjesečno.

Udruzi „Žene u Domovinskom ratu“ i Udruzi „Hrvatska bašćina“ daje se na privremeno korištenje prostor u Ilici 28, drugi kat površine 96,16 m2, za 1 923 kune mjesečno. Prostor se daje na privremeno korištenje uz suglasnost Mirka Novosela, suvlasnika prostora u 2/6 dijela.

Klubu Sinjana Zagreb iz Zagreba daje se na privremeno korištenje prostor u Ulici Andrije Hebranga 17, površine 121,78 m2, drugi kat, za 1 827 kuna mjesečno.

Udrugama Iskorak – centar za prava seksualnih i rodnih manjina i Lezbijska grupa Kontra daje se na privremeno korištenje prostor u Petrinjskoj 27, površine 98,29 m2, prizemlje ulične zgrade, za 1 474 kune mjesečno.

Udruzi vlasnika Harleya, ogranak Pleter iz Zagreba, daje se na privremeno korištenje prostor u Zagrebu, Našička 20, koji se sastoji od prizemlja, površine 45,91m2 i podruma, površine 91,62m2, u uličnoj zgradi, ukupne površine 137,53 m2, na vrijeme od dvije godine, za 1 375 kuna mjesečno.

Hrvatskoj udruzi menadžera sigurnosti iz Zagreba daje se na privremeno korištenje prostor u Preradovićevoj 18, pov. 82,17 m2, dvorišno prizemlje, za 1 232 kune mjesečno.

Zajednici Hrvata istočne Hercegovine iz Zagreba daje se na privremeno korištenje prostor u Masarykovoj 22, na drugom kat ulične zgrade, površine 60,45 m2, za 1 209 kuna mjesečno.

Udruzi za stručnu pomoć i potporu osobama s posebnim potrebama i članovima njihovih obitelji (skraćeno Uspon) iz Zagreba daje se na privremeno korištenje prostor u Zagrebu, Rudolfa Bićanića 4, u uličnom prizemlju, površine 87,55 m2, na vrijeme od četiri godine za 875 kuna mjesečno.

Udruzi ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi i Udruzi ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi daje se na privremeno korištenje prostor u Dubravi 220, prizemlje ulične zgrade, površine 119,36 m2, na vrijeme od četiri godine za 716 kuna mjesečno.

Udruzi za kreativni socijalni rad iz Zagreba daje se na privremeno korištenje prostor u Zagrebu, Lopatinečka 17, ulično prizemlje, površine 73,99 m2, na vrijeme od četiri godine za  444 kune mjesečno.

Športsko ribolovnoj udruzi branitelja Domovinskog rata Trešnjevka "Jura Jarunski" ponovno se daje na privremeno korištenje prostor u Bribirskoj 22, u prizemlju ulične zgrade, površine 38,55 m2, na vrijeme od dvije godine, za 385 kuna mjesečno.

Lovačkom Savezu Grada Zagreba iz Zagreba ponovno se daje na privremeno korištenje prostor u Sesvetama, na Trgu Dragutina Domjanića 6, na I katu, sa sjeverne strane zgrade, površine 15,18 m2, na vrijeme od dvije godine, za 152 kune mjesečno.

Udruzi branitelja logoraša Domovinskog rata Grada Zagreba i Zagrebačke županije iz Zagreba otkazuje se ugovor o privremenom korištenju prostora budući da ne koristi prostor duže od 60 dana i duguje Gradu Zagrebu naknadu za korištenje prostora i zajedničku pričuvu.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!