19. LIPNJA 2015. 13:38h

SAMOBORSKO GRADSKO VIJEćE Gradski proračun povećan za 3.4 milijuna kuna

Foto

Zagreb
0

Tekst

Samoborsko Gradsko vijeće u četvrtak je na sjednici usvojilo prve izmjene i dopune, čime je samoborski proračun povećan za 3.4 milijuna kuna, odnosno 1.46% u odnosu na proračun koji su samoborski gradski vijećnici prihvatili u prosincu 2014. godine, te sada iznosi 237.630.094 kuna, priopćili su iz Grada Samobora.
 
Dodatna sredstva najvećim će se dijelom usmjeriti u komunalne i gospodarske programe, a stanje proračuna dokaz je kako recesija u Samoboru nije niti ostavila dublji trag kao u drugim sredinama. Do najvećeg povećanja došlo je u stavkama poreza na dohodak, komunalnog doprinosa i prihoda od nefinancijske imovine.
 
Dodana je i nova stavka pomoći poplavljenim područjima u iznosu od 500 tisuća kuna, za 860.000 kuna povećani su troškovi organizacije turističkih manifestacija, za 461.000 kuna povećan je iznos pomoći kućanstvima i gra?anima (najveći dio otpada na novčanu pomoć za opremu novoro?enčadi), dodatnih 230.000 kuna dobio je Samoborski športski savez za liječničke preglede sportaša, a dodatnih gotovo 5 milijuna uložit će se u prometnu infrastrukturu.
 

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!