25. TRAVNJA 2012. 13:58h

„Ruđerovci“ ne podržavaju rad bivše ravnateljice Ramljak

Danica Ramljak

Foto

Zagreb
0

Tekst

Rezultati ankete koju je provela Podružnica Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja (NSZV) na Institutu Ruđer Bošković (IRB), pokazali su da 84% „Ruđerovaca“ ne podržava način rada i rezultate koje je postigla bivša ravnateljica dr. Danica Ramljak.


Obzirom da zaposlenici IRB-a nisu u mogućnosti individualno iznijeti svoje zadovoljstvo ili nezadovoljstvo načinima upravljanja Institutom za to nadležnih tijela: ravnatelja i Upravnog vijeća, cilj ankete je bio dobiti uvid u stav zaposlenika, koji bi trebao pozitivno utjecati na daljnju upravljačku politiku.


Negativne rezultate ankete dobilo je i bivše Upravno vijeće Instituta pod vodstvom prof. dr. Slavka Krajcara, s čijim radom nije bilo zadovoljno 76,1 % „Ruđerovaca“.


S ovakvom praksom anketiranja zaposlenika nastavit će se i ubuduće, a ista će se provoditi početkom svake godine. „Iako se rezultati ove ankete odnose na rad Upravnog vijeća i ravnateljice, koji su sad već razriješeni dužnosti, ona je vrlo važna za rad budućih dužnosnika koji će početkom sljedeće godine biti ocijenjeni na isti način“, istaknuto je iz Podružnice NSZVO-a Instituta Ruđer Bošković.


Na anketu je izašlo 49,8 % zaposlenika Instituta Ruđer Bošković.


 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!