24. KOLOVOZA 2015. 12:51h

Pušten u promet obnovljeni dio Vukovarske ulice

Obnovljen dio Vukovarske ulice

Foto

Zagreb
0

Tekst

 Obnovljeni dio sjevernog kolnika Ulice grada Vukovara, od Avenije Marina Držića do raskrižja s Miramarskom pustio je ranom zorom, ili bolje rečeno, prije nego što je sunce svanulo, u promet gradonačelnik Milan Bandić sa svojim suradnicima.

Drago mi je da smo rano jutros pustili u promet jednu od žila kucavica Zagreba. Zahvaljujem sugra?anima na strpljenju, uz ispriku zbog gužve,ali najbolje je ovakve radove izvoditi ljeti, rekao je gradonačelnik Bandić, naglasivši kako su Zagrebačke ceste, na čelu s Antom Todorićem, obavile odličan posao.

Kako se čulo, sanacija Vukovarske se izvodi  u 3 etape kako bi bilo što manje problema u odvijanju prometa, a ova 1.i 2. faza obnove obuhvatila je trasu od 1650 metara za koju se potrošilo oko 4200 tona asfalta. Izvedeni su radovi frezanja postojećeg asfalta, čišćenje i špricanje podloge bitumenskom emulzijom, postavljanje geotekstila na pukotinama, podizanje šahtova i komunalnih instalacija, zamjena rubnjaka, te postavljanje novog asfalta i obnova horizontalne signalizacije.

Jutros je započela treća faza obnove Vukovarske, na dionici od Miramaske do Savske, a za vrijeme radova vrijedi posebna regulacija prometa.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!